Iubesc viaţa. Iubesc copiii şi zâmbetul lor. Am privit în ochii înlăcrimaţi zeci de părinţi care, ajunşi în cabinetul meu, au strigat tăcut: “De ce eu? Cu ce-am greşit şi  cum am ajuns aici? Am mâncat mereu sănătos, m-am odihnit… De ce?” Părinţi ai copiilor cu dizabilităţi, care nu-şi permit să fie bolnavi. Nu-şi permit să moară, pentru că ajung la Dumnezeu cu întrebarea fatală: “Ce se va alege de copilul meu, când eu nu voi mai fi?”

Când lucrezi cu sufletele oamenilor, propria-ţi viaţă se transformă. Înveţi să preţuieşti clipa şi să înţelegi că există oameni care ar da toţi banii din lume să mai poată cumpăra timp. Şi nu pentru ei, ci pentru cei dragi. Pentru cei cărora le-au dat viaţă, mai ales, părinţii îşi ucid visele, să facă loc vindecării copiilor lor.

Vă povestesc azi despre o mămică frumoasă, în ochii cărora am văzut o lume întreagă. De un albastru-veşnicie, m-au pătruns pentru că m-au rugat fără vorbe să-i ajut să-şi vândă lacrimile, să cumpere viaţă, pentru ea. “Copilul meu are autism, Monica, iar eu mai am 6 luni de trăit. Am cancer. Nu vin la tine să-mi vindeci copilul, ci să îmi spui cum să trăiesc! Când am aflat diagnostocul lui, am înţeles pentru prima dată în viaţă, că nu îmi permit luxul să mor. Niciodată.”

Tu ce i-ai spune acestei mame? Tu cum ai privi-o în ochi, tu cum ai îmbrăţişa-o şi cum i-ai da un strop de viaţă?

Oricâte studii în domeniul psihoterapiei ai avea, să ştii că în faţa morţii eşti egal cu oricine. Ei nu-i pasă că acasă ai un copil cu diagnostic. Nici că lipsa respiraţiei este un lux pentru tine! Ei îi pasă numai de timpul cu care tare aş vrea să ştiu ce face, atunci când îl fură celorlalţi…

“Monica, ce aş fi putut să fac să nu ajung aici?” m-a întrebat cu glas gâtuit

  • Draga mea, nu ştiu să îţi răspund şi nici dacă aş şti nu cred că aş putea să-ţi mângâi sufletul. Ce pot să-ţi spun este că există momente în viaţă când trecutul nu ne ajută cu nimic. Regretul că n-am făcut ce ar fi trebuit nu ne cumpără anii…

Am petrecut 100 minute împreună, timp în care am înţeles că dacă nu aleg acum să trăiesc, s-ar putea să nu mai existe niciodată o zi în care să pot recupera ce-am lăsat să treacă…

Dragii mei, povestea acestei mame m-a învăţat să previn. Atât cât ţine de mine, să aleg să trăiesc. Sănătos. Dar, mai presus de orice m-a învăţat că orice am face noi, Cineva de sus decide când s-a oprit timpul pentru noi.

Oricât de multă grijă ai avea la ce mănânci, ce produse foloseşti, cât sport faci şi cât iubeşti, nu ţi se garantează un număr de ani de viaţă… Astăzi vin spre voi cu anunţul de lansare pe piaţa din România, a cardului NESACARD, de către MEDIHELP INTERNATIONAL GROUP.

Cu nici 2 euro pe lună, pentru o contribuţie caritabilă de 33 de Euro anual, poţi sprijini progresul în cercetarea şi tratamentul oncologic, iar în cazul în care tu, cel care decizi să donezi, vei primi un diagnostic de cancer, poţi lupta cu el astfel:

#beneficiezi imediat de suma de 2000 euro cash, pentru investigaţiile iniţiale,

#primeşti second opinion şi navigare medicală de la oncologii de top NESA

#primeşti recomandari pentru cele mai potrivite instituţii medicale cu expertiză pentru un caz specific.

Pentru informaţii suplimentare, vă invit să accesaţi site-urile: www.medihelp.ro şi www.medisky.eu

Dă şansă vieţii şi pune o cărămidă la anii celor pe care-i iubeşti! Mâine nu îi este promis nimănui!

 

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!
taticilor nu va mai trimiteti baietii