Pentru că în ultima vreme am fost întrebată de zeci de persoane ce cărţi recomand pentru 2018, mi-am făcut curaj azi să fac publică lista cu câteva din cele care mie mi-au schimbat viaţa. Nu le-am citit în ordinea în care le-am prezentat mai jos, şi nici nu le-am recomandat în ordinea importanţei sau a valorii pe care o au.

Dacă nu ai motivaţie pentru citit anul ăsta, te rog, citeşte numai ce am scris AICI despre motivele pentru care poţi să te îmbogăţeşti, cheltuind o avere pe cărţi:) !

 

  1. INTELIGENŢA EMOŢIONALĂ. O poţi comanda AICI.

O carte care îţi va arăta CINE eşti. Contrar tuturor părerilor celor care susţin că este o carte grea, de citit numai de către specialişti, vă asigur că nu este deloc aşa. Cartea asta te face fie specialist fără diplomă, fie te determină să devii unul, cu acte în regulă:).

2. CE SPUI DUPĂ “BUNĂ ZIUA!”? O poţi comanda AICI. 

Personal, m-a zguduit. Cartea este scrisă de un renumit psihiatru, şi abordează subiectul cursului general al vieţii, şi anume cum ne influenţează experienţele din copilărie cine vom deveni, ca adulţi. Dar nu prezintă în linii mari, ca un ghicitor, viitorul tău, ci te învaţă cum să îţi rescrii scenariul vieţii, astfel încât să fii liber cu adevărat.

3. ILUZIA IUBIRII. O poţi comanda AICI.

O carte nu greu de citit, ci inexprimabil de utilă pentru femeile victime ale violenţei domestice. DE CE SE ÎNTOARCE VICTIMA LA AGRESORUL SĂU? este întrebarea care ne macină pe toţi. Fie că eşti terapeut, fie că eşti una din victime, fie că ai în jurul tău persoane care suferă de pe urma abuzurilor din viaţa lor, şi vrei să le fii aproape, fără a le judeca, această carte te va ajuta să înţelegi adevărul din spatele scenei.

4. FIICE PERFECTE. O poţi comanda AICI.

O carte despre efectele pe care relaţia cu un părinte alcoolic îi afectează pe copii, şi urmările pe care dependenţa de această substanţă le lasă în interiorul celor care au trăit într-un mediu în care lupta se dădea între sticle şi cioburi…

5. CELE 5 LIMBAJE ALE SCUZELOR. O poţi comanda AICI.

Nu am citit niciodată o carte mai practică decât aceasta. NICIODATĂ! Foarte uşor de înţeles, extrem de utilă şi vindecătoare. Crede-mă, aplicând ceea ce vei citi, vei reuşi să ai relaţiile pe care ţi le-ai dorit!

6. FEMEI CARE IUBESC PREA MULT. O poţi comanda AICI.

Dacă mereu îţi alegi parteneri după acelaşi tipar, să o citez pe o amică a mea: “Ăştia toţi au fost identici, le diferea decât faţa!”, 🙂 îţi recomand să citeşti această carte pentru a învăţa despre cauzele intrării în relaxii distructive, despre soluţiile ieşirii din astfel de relaţii şi despre începerea unei noi vieţi, alături de adevărata TU.

7. CELE 5 LIMBAJE DE IUBIRE ALE COPIILOR. O poţi comanda AICI.

Garry Chapman este autorul meu de suflet. Pentru că atât de “pentru şi pe suflet” scrie, că nu ai cum să nu fii pătruns de scriitura lui. Are soluţii clare şi extrem de utile pentru orice dificultate cu care te confrunţi atât ca părinte, cât şi ca persoană care lucrezi cu copii.

8. CELE 5 LIMBAJE ALE IUBIRII. Comand-o AICI.

Nu se poate să nu citeşti această carte dacă vrei să ai o relaţie de cuplu în care să troneze iubirea adevărată. Efectiv nu ai cum! E scrisă de acelaşi Garry Chapman, autorul meu de suflet, în acelaşi stil cald şi blând, în care e scrisă şi cea despre limbajele iubirii copiilor.

9. TERAPIA FAMILIEI. Comand-o AICI.

La fel cum am spus la prima carte, mulţi susţin că este pentru specialişti. Nu-s de aceeaşivpărere, pentru că cei care au citit-o atunci când le-am recomandat-o mi-au spus că au înţeles neînţelesul din vieţile lor de familie. Deci citeşte-o cu încredere, dacă ai nevoie să înţelegi cum poţi face o familie să funcţioneze. Dacă nu înţelegi ceva, scrie-mi, promit explicaţii la o cafea:).

10. TERAPIA CENTRATĂ PE SCHEME COGNITIVE. O poţi comanda AICI.

Cu această carte îţi spun că nu te vei descurca uşor, dacă nu eşti terapeut, psiholog sau psihiatru. Nu e imposibil de înţeles, însă te învaţă cum să lucrezi efectiv cu persoanele care vin în cabinetul tău. Aşa că, dragi colegi, dacă nu o aveţi în bibliotecă, daţi un click şi comandaţi-o! Este inestimabilă ca valoare! Poate ne vedem la o intervizare, să povestim despre ea! 🙂

Dacă articolele mele îți sunt de ajutor, te încurajez să ajuți cu un SHARE pentru ca ele să ajungă la cât mai multe persoane, să dai un like paginii Învață.Crede.Iubește , să te abonezi la canalul meu de Youtube,AICI și să te înscrii în grupul NU EȘTI SINGUR PE LUME, aici!

 

Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] ta, dar ştiu măcar atâta lucru: că citeşti bărbaţii la fel de repede cum îţi citeşti cărţile alea de specialitate. Crezi că nu am observat că te-ai uitat la mâinile mele? Sunt diferite de ale bărbaţilor cu […]

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!