Scriu despre Alex.

Despre cel care a decapitat răţuşca cea urâtă. A pus-o apoi în fața oglinzii, a forţat-o să se uite în ea, până când i s-au transformat lacrimile în picături de sânge şi  şi-a fardat cu ele urâțenia. Aşa a devenit şi ea FEMEIE.

Despre frumusețea pe care el, Alex,  m-a învățat, fără să ştie, să o accept.
Când trăieşti ani la rând cu rușinea de tine însăţi, când ai vrea să se facă o lume pentru urâte, în care să ai şi tu curaj să dansezi, să râzi şi să te bucuri de urâțenia ta, nu cunoşti ce înseamnă simplitatea. Crezi că pentru a fi frumoasă, ai nevoie de un trup de muză. Habar n-ai că muzele n-au trup , ci numai spirit. Suflet şi cuvânt…
Şi pentru că tu eşti convinsă că Dumnezeu nu a creat lumea aia, a urâtelor adică, încetezi să te mai rogi pentru facerea ei. Din lut. Eşti sigură că nu va mai face Dumnezeu ăsta încă un Adam. Dar ți-ai dori al naibii de tare să fii tu Evă.

[ulp id=’PJaB4tHW4igmAbCt’]

Să arăți lumii că tu n-ai păcătui. Că n-ai cu cine, nu de alta! :). Că nici măcar şarpele nu s-ar uita la tine. N-ar avea cum să te ispitească. Cum, Doamne, iarta-mă, să ducă în ispită una ca tine?
Am zis că scriu despre Alex.

Ori  pentru Alex.

Nu scriu, de fapt, nici pentru, nici despre el. Scriu pentru orice bărbat frumos. Pe dinăuntru. Care nu-şi setează aşteptări de plastic şi nici credințe în perfecțiunea femeii.
Scriu pentru bărbații care s-au luat la trântă cu viața. Şi i-au dat o lecție mai bună ca vinul. Ei, zic, i-au dat lecţia, vieții!
Scriu pentru bărbații care ştiu că frumusețea femeii e în mersul apăsat. În gândul ascuns. În ochii închisi, la vreme de brațe deschise.
Scriu pentru bărbații care cred că iubirea adevărată se trăiește între rugăciune şi femeie; dar nu cu femeia care nu cunoaşte rugăciunea.
Scriu pentru voi, bărbați minunați, care încă mai credeți în Iubire mai mult decât în plăcere. În mulțumire, decât în nevoi împlinite, în feminitate, mai mult decât în femeie. Cea cu litere mici.
Voi, bărbați curajoși, porniți în căutarea cifrei 2.

Mulţumesc, Alex, pentru simplitate!

[ulp id=’C8fFaJbxUq9DpQpZ’]

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!