Draga mea, astăzi este 2 Martie. Am ales 2 pentru că e despre dragoste. Despre bucurie şi împlinire. 2 e despre tine şi despre iubirea din viaţa ta sau despre tine şi cel lângă care te vezi toată viaţa.

2 este despre tine şi Dumnezeu. Cel care te-a creat, te-a ajutat să ajungi azi unde eşti şi să treci prin toate câte ţi-a fost dat să treci.

Azi vreau să-ţi spun că eşti frumoasă. Nu purtând zorzoane pe chip, ci diamante pe inimă şi cuvinte pe pleoape. Azi vreau să te asigur că cifra 2 îţi este prieten, nu duşman, cum poate ai crezut mereu, din nenorocul pe care crezi că ţi l-a cumpărat ursitoarea la naştere.

Azi vreau să ştii că am lansat o campanie despre tine. Se numeşte NuEştiSingurPeLume. S-a născut din credinţa că Dumnezeu ajunge întotdeauna la timp şi că tu nu vei avea niciodată, dat de la El, mai mult decât poţi duce.

Am susţinut în luna noiembrie 2017 campania prietenei mele, Raluca Bădiţă, #mami, de ce plângi? şi mi-am donat apoi ziua de naştere asociaţiei eLiberare, care luptă împotriva traficului de persoane. Şi pentru că mi-au scris apoi zeci de femei cu poveşti cutremurătoare, am decis să dau din darul pe care eu l-am primit de la Dumnezeu: viaţa, celor care trăiesc în lanţuri şi nu au curajul să strige.

De ce “Nu Eşti Singur Pe Lume”? 

Pentru că atunci când am lansat acest blog, exact în urmă cu un an, am înţeles că lumea are nevoie de vulnerabilitate să poată trăi. Că fără vulnerabilitate, suntem nişte roboţei conduşi de alţii,  programaţi să facem numai ce vor ei.

Ştiu că în clipele grele simţi că nimeni nu te înţelege. Ştiu că te doare şi că nu crezi că mai există scăpare. Ştiu asta pentru că am trecut prin iad când alţii abia ajunseseră în Rai. Am fost lovită, am fost umilită şi ameninţată cum nu crezusem vreodată că se poate. Văzusem numai în filme cruzimea de care bărbatul acela frumos, care-mi jurase iubire pentru totdeauna, dăduse dovadă.

Am crezut că nu voi scăpa cu viaţă, am crezut că nu voi mai vedea niciodată soarele, că nu îmi voi mai îmbrăţişa niciodată mama şi că nu-mi voi mai striga niciodată bunica.

Am crezut că sunt singură pe lume şi că acela-mi va fi sfârşitul. Dar Dumnezeu m-a salvat prin oameni (prieteni, terapeuţi, străini, scriitori, poeţi) şi prin puterea Cuvântului (sute de cărţi citite şi 2 scrise, pe care însă nu le-am publicat încă), şi azi, la rândul meu, vreau să te îmbrăţişez şi să te asigur că nu eşti singură pe lume nici tu!

Ce facem în campanie şi cât durează?

 

Campania NU EŞTI SINGUR PE LUME se va desfăşura în perioada 2 Martie – 2 Aprilie, şi va cuprinde informaţie şi muncă:).

 1. Voi scrie săptămânal articole despre abuz: cum, de ce şi când începe; Ce este şi ce nu este; Cine poate fi abuzat; ce înseamnă abuzator şi cum îl recunoşti; ce înseamnă victimă şi cum se vindecă ea, ETC
 2. Voi organiza, împreună cu un alt psihoterapeut (al cărui nume îl voi face public în curând) grupuri de suport pentru femeile şi adolescentele victime ale abuzului
 3. Voi organiza un eveniment pentru noi, la care îţi poţi invita prietenele, în care voi discuta despre iubirea adevărată şi despre cea toxică.

Cine se poate alătura campaniei?

Că eşti mamă, specialist sau femeie care ai trecut prin durerea loviturilor, eşti una din petalele salvării altor femei de la dezastru! Că ai fost abuzată, sau doar ştii o altă femeie dragă ţie care a primit ce nu merita, sau că eşti profesor şi vrei să lupţi alături de mine pentru ca elevele tale să nu ajungă niciodată unde am fost eu, vino să ne susţii!

Că eşti tătic de fetiţă şi nu vrei ca vreodată prinţesa ta să fie umilită, te rog să fii parte din dovada că se poate şi altfel!

Că eşti partenerul unei femei care înainte de tine a fost abuzată, fii lângă noi! Avem nevoie de bărbaţi care ştiu că dragostea nu este despre vineţiu şi pumni, ci despre curcubee şi braţe care ocrotesc!

Că eşti tată sau mamă de băiat, şi vrei să îţi înveţi puiul cum să respecte femeia, te rog să vii alături de mine, să facem o lume mai bună şi mai sigură pentru cei de mâine!

 

Cum te alături campaniei?

 

 1. Înscrie-te în grupul de pe Facebook, NU EŞTI SINGUR PE LUME
 2. Schimbă-ţi pagina de COVER  cu campania NU EŞTI SINGUR PE LUME. Găseşti poza AICI
 3. Distribuie articolele de pe blog împreună cu hashtag-ul #NuEstiSingurPeLume
 4. Scrie despre campanie pe blogul tău personal şi ajută la răspândirea mesajului: nu, femeie lovită, nu eşti singură pe lume! Ai curajul să ceri ajutor şi să fii vulnerabilă!

Vino pe drumul care întotdeauna duce la vindecare: Iubirea adevărată, cea care nu are nevoie de suferinţă pentru a fi dovedită!

Showing 6 comments
 • ELENA
  Răspunde

  Multumesc lui Dumnezeu ca nu am fost abuzata fizic sau verbal.Da, de-alungul timpului incepand din adolescenta am ripostat abuzului verbal(injuraturi) fix la fel.Am constientizat foarte tarziu ca si injuratura e o forma de abuz insa acele persoane nu mai fac parte din viata mea.Dumnezeu ni le sterge exact cand trebuie.Nu am considerat asta un abuz. Ce as sugera campaniei tale Monica ar fi ce pasi sa faci cand esti victima, unde fugi prima data, cui te adresezi prima data, unde gasesti adapost, refugiu.Stiu in Bucuresti de Asociatia Touch Romania si cam atat, un numar de telefon disponibil in afara de 112.

 • Valeria
  Răspunde

  Felicitari pentru intiativa. Vreau sa sustin campania. Din pacate nu pot accesa poza. pentru Elena: in Bucuresti stiu doua adaposturi pentru victime, Diaconia si casa ADRA. Mai sunt si alte centre unde se ofera asistenta, indrumare pentru victime. In ultima perioada s-au mai miscat lucrurile in domeniu dar este inca de munca. Succes!

 • O femeie
  Răspunde

  uite cineva care are nevoie de ajutor. ACUM.
  http://mixy.ro/2018/03/01/dupa-violenta-21/

  Si cate or mai fi asa…

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!
baiat