Dragele mele, astăzi e 8 martie. O zi care mie mi-e amintire plină de vânătăi. Pe trup şi pe suflet. Dar nu o amintire care să mă oprească din drumul spre vindecare, ci una care mă ajută să îmi amintesc de unde m-a scos Dumnezeu cu ani în urmă.

Azi este despre NOI. Dar nu doar despre cele care trăim dincolo de orizont; cele care iubim prea mult uneori, şi nu ştim să cerem a fi iubite, pentru că nu ne-a învăţat nimeni. Azi e despre orice FEMEIE.

Ieri am spus povestea mea în faţa miilor de oameni, pentru prima dată. Pentru ca altele femei să prindă curaj să spună nespusul şi să ceară ajutor. Mi-a fost greu să cred că dincolo de rating, există oameni în spatele camerelor de filmat, dar am văzut că nu este aşa. Motiv pentru care vă îndemn pe toate care aţi trăit iadul pe pământ sau care încă trăiţi acolo, să aveţi curajul să vorbiţi!

Am decis să încep campania #NuEştiSingurPeLume cu câteva zile înainte de a apărea la emisiunea TOTUL PENTRU DRAGOSTE, deşi decisesem împreună cu altcineva să ne ocupăm în perioada Paştelui, pentru a avea proaspăt în memorie emisiunea, şi pentru a vă încuraja cu imagini să aveţi curaj! Aşadar, aveţi AICI linkul către povestea mea, care va ajuta cu siguranţă mai mult decât sute de rânduri scrise de mine.

Vreau azi, femeie, să te îmbrăţişez  şi să-ţi spun că NU EŞTI SINGURĂ PE LUME! Intră AICI pe grupul pe care ne întâlnim pentru a da şi a primi dragoste. Nu pentru a ne plânge de milă, ci pentru a pune întrebări, a găsi răspunsuri şi a ne ajuta una pe cealaltă să mergem mai departe

Hai să împărtăşim soluţii la problemele fiecăreia, să oferim sprijin real şi empatie tuturor celor care cred în adevăr şi în dreptate!

Şi ca dar de ziua ta, astăzi îţi scriu câteva sugestii despre cum poţi ajuta o femeie lovită, pe trup sau pe suflet, chiar dacă tu însăţi nu ai trecut prin iad:

7 modalităţi de a încuraja o femeie abuzată

 1. Ascult-o: nu te grăbi să-i oferi soluţii! Femeia care trăieşte în casă cu abuzatorul ei, sau este mereu înjunghiată în inimă de el, deşi nu e lângă ea, are nevoie să fie ascultată. El niciodată nu-i dreptul la replică, decât pentru a o umili şi mai mult! Aşadar, ASCULT-O şi atât. Chiar dacă plânge, chiar dacă strigă sau tace, fii doar acolo pentru ea, în tăcerea sufletului ei!
 2. Îmbrăţişeaz-o: întreab-o mai întâi dacă îţi permite, pentru că nu e foarte obişnuită cu aceste gesturi, şi e foarte posibil să creadă că vrei să o loveşti! Dar are nevoie de braţe care s-o protejeze şi cărora să le lase lacrimile ei, ca semn de mulţumire pentru că exişti şi nu vrei nimic să-i ceri, ci doar să-i dai.
 3. Întreab-o de ce anume are nevoie urgent: nu sări cu a-i oferi soluţii sau sfaturi, ştie foarte bine ce are de făcut, problema este că NU ARE CURAJ SĂ FACĂ CE ŞTIE! Dacă spune DE NIMIC, atunci
 4.  Spune-i că eşti şi rămâi alături de ea, indiferent de deciziile pe care le va lua: E posibil să  îi găsească scuze abuzatorului, mai ales dacă are copii cu el sau este căsătorită. Nu îi spune să divorţeze sau să se despartă de el, pentru că … şi pentru că… (ea ştie mai bine ca tine de ce rămâne şi de ce ar fi cazul să plece) Asigur-o numai că eşti acolo chiar dacă ea va alege să rămână lângă el.
 5.  Îndrum-o către un specialist sau către un centru pentru ajutorarea victimelor abuzului (revin curând cu un articol despre acest tip de centre): cu căldură şi fără să o acuzi, te rog! Nu ridica tonul la ea şi nu o învinovăţi că nu înţelege că are nevoie de ajutor specializat! Fie nu are bani, fie chiar nu ştie că există aşa ceva sau nu ştie că se poate rezolva ceva prin terapie! Spune-i numai că tu ştii că se poate rezolva ceva prin terapie. (nu că el se va opri din abuz, ci că acel specialist o poate ajuta să ia decizii bune pentru viaţa ei, fără să o judece şi să o îndrume spre divorţ sau alte decizii căreia ea îi e teamă să le ia)
 6. Cumpără-i cartea FEMEI CARE IUBESC PREA MULT şi oferă-i-o cadou! O găseşti AICI. E cea mai bună carte pentru abuz pe care am citit-o vreodată, scrisă pe înţelesul tuturor femeilor.
 7. Oferă-i casa ta ca adăpost pentru o perioadă! Dacă vrea să plece, dar nu are bani sau curaj, iar tu ai loc pentru ea, te rog, nu ezita să o ai lângă tine! Îi va fi greu să accepte pentru că e vorba de ruşine şi de dorinţa de a nu te deranja, dar fii acolo pentru ea şi ajut-o să plece. Spune-i numai pentru ce perioadă o poţi susţine, să ştie la ce să se aştepte, şi tu fii sigură că acea perioadă e bătută în cuie! Are nevoie de siguranţă!

Am scris 7 modalităţi, dacă tu mai ai altele, te rog, nu ezita şi scrie-ne într-un comentariu, toţi avem nevoie să ştim cum putem ajuta!

Dacă vrei să ajuţi şi altfel femeile care trăiesc în lanţuri, te rog ca pe lângă alăturarea în grupul NU EŞTI SINGUR PE LUME,  să îmi scrii AICI povestea ta, cum ai reuşit să scapi de calvar, (sub nume real sau sub anonimat) distribuie acest articol şi susţine cu un like  AICI, pagina Învaţă.Crede.Iubeşte.

 

 

Comments
 • Belle dImagination
  Răspunde

  Și cel mai important, spune-i că nu merită tratamentul care îi e aplicat. Că niciun om nu merită să fie bătut, abuzat, schilodit psihic.
  ”Tu mă faci să ridic mâna”/ ”E vina ta că nu te ridici la înălțimea așteptărilor mele” e ce aud cel mai des de la abuzator.

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!