E decizie finală: în fiecare luni veţi citi câte o recenzie de carte care mie mi-a schimbat viaţa sau mi-a zdrobit sufletul. Îmi iau angajamentul solemn:), de a nu rata nici o zi de luni fără să citiţi recomandarea mea.

Încep cu …

Josh McDowell, al doilea apologet creştin preferat de mine. (după Ravi Zacharias) 🙂 I-am cumpărat toate cărţile traduse în limba română în momentul de faţă, (şi le-am citit, pe toate, în mai puţin de 2 luni) Acest OM, cu litere mari, a scris această carte împreună cu Norman Geisler, şi el un apologet foarte cunoscut.

O găseşti aici. Este structurată pe 15 capitole (207 pagini), fiecare dintre ele dezbătând un subiect pe cât de actual, pe atât de vital pentru creşterea noastră spirituală. Pentru împăcarea noastră cu noi înşine şi cu oamenii din jurul nostru.

Am să vă dezvăluiesc câteva gânduri din fiecare capitol, spre a vă deschide apetitul pentru Cuvânt. Spre a avea curajul să vă deschideţi inimile şi minţile, să intre în ele iubirea adevărată. Aceea care nu moare şi nu bifează niciodată greşit.

Capitolul 1, „Poveşti de dragoste în devenire”, ne prezintă judecata. Pe care noi o aplicăm semenilor noştri, fără a-L întreba pe Dumnezeu ce vrea să ne transmită prin ei. Şi ne învaţă ce înseamnă A IUBI si A NU IUBI.

„Doamne, chiar trebuie să coste atât de mult faptul că Te iubeşte cineva?” , mie mi-a înmuiat inima. Costă, dragii mei, dar costă din Harul Lui.

Capitolul al 2 lea: „De ce este- sau de ce nu este- potrivită această perspectivă?” – capitolul în care aflăm cum să adoptăm o poziţie faţă de bine şi de rău, şi în care aflăm ce este adevărul absolut. Sloganul „Când cineva insistă că nu există un adevăr absolut, recunoaşte fără să vrea că există cel puţin unul!”, pe mine m-a determinat să nu mai las cartea din mână decât câteva ore pe noapte. Motiv pentru care am citit-o în 2 zile. Cu pauzele de rigoare! 🙂

Spune-i ALTFEL „Te iubesc!”. Fă-i un cadou de neuitat: o fărâmă din sufletul tău transpusă în cuvinte. Comandă AICI povestea voastră de dragoste personalizată!

Capitolul al 3 lea: „Lucrul pe care este întotdeauna bine să-l faci!”, este cel despre care nu vă voi spune nimic. Vă spun doar ce rataţi voi necitindu-l: adevărul! Cel care ne va face liberi! 🙂 Riscaţi?

Din capitolele 4 şi 5 vă spun doar câteva maxime care mie mi-au dat viaţa peste cap:): „Dragostea este ceea ce deţinem, nu ceea ce suntem. Sursa ei este dincolo de noi.”, „Dragostea adevărată nu dăruieşte cu gândul la recompensă!

Capitolul 6 prezintă diferenţele între 3 tipuri de dragoste: Eros, Filia şi Agape, iar capitolul 7 ne învaţă care este imperativul dragostei, (nu vi-l spun, descoperiţi-l singuri şi haidem la poveşti!) şi cum rezolvăm conflictul dintre dragostea de Dumnezeu şi dragostea pentru persoana nepotrivită pentru noi.

Capitolele 8 şi 9 ne învaţă despre „dragostea pentru persoana din oglindă şi dragostea pentru semenii de departe şi de aproape”.

Capitolul 10 ne răspunde întrebărilor care ne frământă în ce priveşte diferenţa dintre Lege şi Dragoste. (Moise şi Hristos)

„Iubeşte-i pe oameni şi foloseşte-te de lucruri”, „Preocuparea noastră ar trebui să fie păstrarea vieţii, nu amânarea morţii”, sunt slogane prezente în ultimele 5 capitole, în care suntem învăţaţi despre viaţă, moarte şi răni, şi ni se răspunde întrebărilor despre: ce facem când alţii nu ne iubesc şi când nu putem noi să-i iubim pe alţii, cum iertăm, cum ne apărăm libertatea, sau cum ne sacrificăm propria viaţă şi cum o cruţăm pe a altora?

O carte pe care oricare din noi ar trebui să o citească cel puţin o dată în viaţă. Pentru că ea te ajută să-ţi scrii propria poveste de dragoste aşa cum Dumnezeu vrea. Şi aşa cum nu va da greş vreodată!

[ulp id=’C8fFaJbxUq9DpQpZ’]

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!