Copile, ne iartă pentru că generaţia de azi a ajuns să ucidă generaţia de ieri!
Generaţia CARTE. Generaţia DRUM PE JOS, generaţia GUMĂ TURBO, generaţia V-AŢI ASCUNSELEA şi generaţia SCRIS PE BLOCURI
A fost odată ca niciodată, (şi câtă durere că voi, copiii de azi, nu veţi avea ce să povestiţi)… o generaţie ALTFEL. Una în care copilăria însemna râs cu gura până la urechi, mâncat de pe jos orice-ţi cădea, joc RAŢELE ŞI VÂNĂTORII, STICLUŢA CU OTRAVĂ, ELASTICUL, COARDA, ŢARĂ, ŢARĂ, VREM OSTAŞI, MAŢELE ÎNCURCATE, FLORI, FILME ŞI BĂIEŢI, MELODII SAU CÂNTĂREŢI!
A fost odată o lume plină de PĂRINŢI. Care munceau, îşi creşteau copii şi îi învăţau: să respecte adulţii, bătrânii şi profesorii. Să îşi facă temele, să se joace de-a … să spună “SĂRUT MÂNA PENTRU MASĂ, MĂ SCUZAŢI!”…
A fost odată o lume plină de COPII. Care mergeau la şcoală, se jucau, învăţau şi abia aşteptau să vină a doua zi, să îşi reîntâlnească prietenii şi colegii de clasă.
A fost odată ca niciodată o lume plină de ŞCOLI. Care „răsunau de clinchetul cristalin al clopoţelului”. N-am să uit niciodată această propoziţie, scrisă în manual. Se vorbea despre prima zi de şcoală…
Spune-i copilului tău cât de mult contează pentru tine și cum venirea lui pe lume ți-a transformat întreaga ta existența. Comandă AICI scrisoarea personalizată pentru copilul tău, pe care să i-o oferi atunci va putea înțelege lumea așa cum este ea.
A fost odată o LUME…
Trasaturile generatiei de azi
Astăzi e o lume. Cu litere mici. Virtuală. Oamenii nu mai sunt oameni, au devenit roboţi…
Astăzi sunt părinţi. Cu litere mici. Absenţi. Plecaţi de acasă de dimineaţa până noaptea, sau acasă, pe canapea, folosind telefoanele pe post de socializare…
Astăzi sunt copii. Cu litere mici. Deprimaţi. Nu mai ştiu să râdă, nu mai au timp, pentru că trebuie să ucidă te miri ce monştri din jocurile electronice…
Astăzi sunt şcoli. Cu litere mici. Pustii. Nu se mai aud clinchete de clopoţei, ci sunete de jocuri pe tablete şi telefoane.
Am fost odată COPIL. Cu litere mari. Mergeam la şcoală pe jos (ce-i drept, trăiam într-un orăşel de provincie, unde drumul până la şcoală ţinea vreo 40 de minute, fără maşină) şi povesteam până la şcoală tot ce ne durea, ce ne bucura, ce ne speria…
Ne dădeam întâlnire după ceas, să ne vedem în colţ, dimineaţa, spre a merge împreună. N-aveam telefoane, să le butonăm non stop, şi când nu reuşeam să ne sincronizăm, nu ne plictiseam până la şcoală, mergând cu noi de mână, şi povestind cu gândurile noastre…
Ne băteam cu bulgări, făceam oameni de zăpadă, ne dădeam cu sania, ne aruncam în nămeţi, mergeam să vopsim pomii de Paşte, ştergeam geamurile de primăvară, sădeam pomi. Şi părinţii noştri erau mândri de noi. Fetiţele învăţau să coase şi să lucreze la război, să împletească haine cu andrele, şi băieţii să confecţioneze obiecte din lemn…
Astăzi părinţii nu îşi mai lasă copiii la săniuş, pentru că răcesc, fac febră, ajung la spital.
Nu le mai pun sare pe piept, nu le mai dau să bea ceai de ceapă, nici nu le mai pun picioarele în şosete pline cu oţet (eu încă folosesc toate aceste obiceiuri învăţate de la bunica şi reuşesc să bat răceala mai repede decât cu tonele de medicamente)… pentru că miroase urât în casă… Azi le dau antibiotice pentru fiecare strănut şi doze-şoc de NUROFEN după fiecare ploaie care i-a udat niţel…
Azi, părinţii nu le mai dau voie copiilor să ia de pe jos bucata de pâine… în copilăria noastră se mânca din aceeaşi farfurie cu puişorii de curcă sau din ceaunul cu mălai pentru porci. În copilăria mea s-a crescut cu corcoduşe adunate de pe jos după vreo furtună cu ploaie, după care dădeam fuga toţi copiii în grădini să culegem de pe jos ce-a doborât vântul, şi le mâncam aşa nespălate, cu noroi pe ele, şterse numai de tricourile murdare de pe noi, în care stătusem de dimineaţa… Tricourile alea spălate cu săpun de casă. Săpunul ăla pe care-l făceam cu mamaie din resturile de untură de la porc…
In cazul generaţiei din zilele noastre, copiii nu mai au voie să sară, ori să se învârtă, pentru că sunt HIPERCHINETICI. În copilăria mea se sărea de dimineaţa până seara, se alerga până veneau părinţii cu schimburile după noi, ori cu sandvish-urile în faţa blocului, pentru că refuzam să mai plecăm la masă. Şi ne puneam pe mâncat unul de la altul, ne săturam şi ne luam la alergat imediat după ce ne umpleam stomacul…
Pe vremea aia erai bolnav dacă NU alergai şi nu săreai, acum eşti bolnav dacă le faci pe oricare dintre ele…
Acum trebuie să-i punem pe copii să stea la masă spălaţi pe mâini de 3 ori dacă se poate, şi să se ridice la fel de curaţi. Şi dacă nu se poate, li se dă în gură, pentru că „nu suntem porci”. Ori murdărim canapeaua de 3000 euro, ori parchetul de 5000…
Când eram copil mâncam pe scaun de lemn, fără 3 perne puse sub şezut, la masă de lemn pe care mamaie o spăla cu apă FĂRĂ DETERGENT. În farfurii spălate cu NISIP. În bucătăria în care exista pământ. Nu ciment, nu parchet, nu covor… PĂMÂNT. Dădea mamaie cu mătura, stropea mai întâi cu apă să nu se facă praf, şi de mai făcea câte o dată şi-mi intra în ochi, mă ştergeam cu mâinile murdare de ţărână şi când mă puneam pe plâns că mă ustură, arunca repede cu cana cu apă după mine şi trecea până terminam de mâncat…
Generaţia alpha mănâncă numai brânză de la firma X, împachetată în plastic de calitate… Noi mâncam din tifon, sau nu mai ştiu cum se numea un alt material din care confecţionau bunicii noştri „desaga de făcut brânză”, când nici nu era gata închegată. Scăpau bunicii niscaiva fire de păr, niscaiva paie… le dădeam la o parte şi ne umpleam stomăcelele până la refuz.
Pe vremea aia, la 5-6 ani scoteam apă din fântână şi mergeam cu bunica să ud roşiile în grădină, cu găletuţa mea de 5 litri, pe care o scăpam de câteva ori, şi până să ajung la bilioanele de roşii, mai rămânea un sfert…
Astăzi copiii de aceeaşi vârstă nu sunt lăsaţi să-şi ducă nici ghiozdanele în spate, nici scaunul la masă, pe motiv că NU POT.
Iar băieţeii (asta a fost cea mai şocantă explicaţie care mi-a fost dat să o aud până acum!) „nu au voie să care nimic, pentru că greutatea crează IMPOTENŢĂ, nu trebuie să îi lase părinţii nici o jumătate de kg de fructe să care, pentru că nu vor mai avea copii…”.
Mă întrebam cum de-am apărut eu pe lume, la cât a muncit tata cu sapa, cu sacii , cu lopata, etc…. ?!
Astăzi noi umplem spitalele de psihiatrie pentru că suntem depresivi, pe vremea aia n-aveai timp de aşa ceva… da, aţi citit bine, n-aveam timp de depresii.
Aveai mereu câte ceva de făcut, care-ţi umplea ziua, dar mai ales sufletul…
Şi ne mai întrebăm apoi de ce copiii noştri iau pumni de pastile, şi ne mai supărăm pe psihiatri că le prescriu… când ei n-au voie decât să STEA, pentru că altfel se îmbolnăvesc, „şi nu te duci tu cu ei la spital, Monica! Eu mă chinui cu penumonia lor!”.
Şi ne mai întrebăm apoi de ce copiii noştri nu ştiu să facă nimic, sau de ce au ajuns în spitale de psihiatrie, când AU AVUT TOT CE ŞI-AU DORIT?!
Pentru că prea au tot ce îşi doresc, fără să depună vreun minim de efort, şi pentru că prea sunt obligaţi să STEA toată ziua, căci altfel noi, adulţii, avem de chinuit din cauza lor!
UNDE EŞTI COPILĂRIE, CU LIBERTATEA TA, CU TOT?
Împărtăşeşte cu cei dragi ţie acest articol, dacă ţi-a adus aminte de ce ai trăit sau dacă speri ca într-o zi copiii tăi să trăiască liberi …
[ulp id=’C8fFaJbxUq9DpQpZ’]
Cum A Ajuns Generaţia De Ieri Să Ucidă Generaţia De Azi2017-04-202017-04-20https://www.monicazinca.ro/wp-content/uploads/2022/05/svg-100.svgMonica Zincă - Invață. Crede. Iubește.https://www.monicazinca.ro/wp-content/uploads/2017/04/ascundem.jpg200px200px
Stii de ce nu sunt lasati copiii sa isi duca singuri ghiozdanele? Nu fiindca nu pot ci fiindca sunt foarte grele si daca ar parcurge drumul dus-intors cu ele in carca efectele negative nu ar intarzia sa apara. E peefect normal ca un parinte sa care ghiozdanul de 8 kg al copilului.
nu vorbesc despre situatiile exceptionale, si de copii foarte mici, eu ma refer la situatiile in care copii care AR PUTEA nu sunt lasati sa se dezvolte…
Bun, ghiozdanele. Și celelalte elemente caracteristice acestei generații „mai inteligente decît noi”?
Stimată doamnă, omul are o grozavă putere de adaptare. Orice lucru pe care copilul îl face SINGUR îi dezvoltă simțul responsabilității, iar dacă este dificil pentru el, îl provoacă să caute soluții. Un banal exemplu legat de ghiozdănelul prea greu se rezuma la faptul că copilul va încerca să caute soluții pentru a-i fi mai comod să ducă greutatea. Va încerca în brațe, apoi într-un umăr, apoi în celălalt, apoi într-o mînă, apoi înapoi în spate, căci așa e cel mai ușor și fără să-și dea seama, copilul a întîmpinat o problemă și a căutat soluții la ea, un pas mărunt pentru problema ghiozdănelului, dar un pas enorm pentru gîndirea copilului. Înțelegeți unde bat?
Generația care vine, nu e o generație mai inteligentă față de generația de ieri. Generația de azi, este una de copii cu handicap, chiar dacă fizic sunt sănătoși.
Generația de IERI a inventat smartphone-urile pe care se joacă generația de AZI, și care o fac „inteligentă”. Apropo de duma asta, chiar o profesoară venise cu ea, demonstrînd astfel că nu știe nimic despre copiii pe care îi învață, despre capacitatea de adaptare sau faptul că deștept și inteligent sunt noțiuni diferite cu înțelesuri diferite.
Generația de IERI a scris și încă scrie codurile jocurilor cu care se distrează puștii din zilele noastre.
Generația de IERI a adus recent lumii mașinile hibrid.
Generația de IERI a adus IoT-ul și tot ceea ce înseamnă „smart”.
Generația de IERI încă inovează și muncește și pe drept ar putea fi numită „generația inteligentă”.
Generația de azi este prea tînără ca să fi venit cu ceva. Este inteligentă DOAR pentru că poate folosi lucruri create de generația de ieri?
Generația de azi este – din păcate – o generație handicapată. O generație de copii care nu pot înțelege un NU. Iar cînd viața îi va lovi își vor lua viața pentru că „viața e prea grea și nu merită”. O generație de copii care sunt orbiți de mii de „te iubesc”-uri zilnice, și nu mai văd astfel adevăta dragoste și sacrificul părinților lor. O generație care bat din picior și se trîntesc pe jos cînd ei „vor”. Ei vor și atît, trebuie să le dai! O generație incapabilă de a iubi autentic, pentru că nu apucă să se maturizeze din punct de vedere emoțional. La 12 ani ei au „iubiți/iubite” și cel mai crunt e că părinții găsesc asta… amuzant! 🙂 La 15-16 ani deja dau lecții despre sex oricui, iar unii mai puțin norocoși la prezervativ, devin părinți.
O generație tristă, doamnă, pierdută. Și nu e vina lor. E vina noastră.
Indraznesc sa iti spun ca generatiile de astazi sunt foarte destepte.
De exemplu, de vreo saptamana, baiatul nostru de 8ani jumate, care trece clasa a doua, a devenit foarte interesat de Titanic. Isi cauta documentare pe internet, se uita pe schite si desene si studiaza indeaproape Titanicul.
Sta destul de mult afara, impreuna cu fratele lui, in parc, sub supraveghere adulta.
De ce sub supraveghere adulta? Pentru ca acum sunt pe strada prea multe masini, in parc sunt prea multi caini, si peste tot sunt prea multi oameni rai sau indiferenti ca sa las ce am mai important pe lume singuri.
Il las sa care maxim 3 kg, iar ghiozdanul il cara singur de la masina pana in clasa.
Daca mie mi se pare greu un ghiozdan de 8 kg. cum as avea pretentia sa le care copilul meu de 25 kile?
Eu am petrecut copilaria la tara in R.M. cu acces la capitala, care era la 15 minute distanta. Mi s-a parut minunata viata printre animale domestice si mancare de calitate. Apoi am petrecut toata adolescenta la bloc si am fost destul de dezamagita si trista. desi anii liceului au fost un fel de aventutura.
am experimentat exact ce spui si da, diferentele mi-au lasat urme adanci si cred ca acesta este si motivul pt care sustin cu atata ardoare copiii din zilele noastre …
Mi-ai povestit…sufletul! Poate ca cea mai dureroasa fraza auzita de la copilul meu a fost “mi-as dori sa pot avea si eu macar o zi asa cum a fost copilaria voastra!”…. Eu ii povestesc mereu din copilaria mea, si il las sa experimenteze cat de mult poate din ce se mai poate…dar nimic nu mai e si nu mai poate fi ca atunci, din pacate! (iar noi am ajuns sa traim la zeci de mii de km departe de tara noastra draga…) De ce a trebuit sa “evoulam” ca omenire??? As renunta la absoltu tot, daca s-ar putea sa ne recapatam vremurile de libertate si siguranta inapoi…pentru noi dar mai ales pentru copiii nostri!
Este foarte deplasata comparatia, stimata doamna.
Generatia de azi e cu mult mai inteligenta decat pe vremea matale.
Nu mai alearga pe afara, nu i nimic, merg la sala, la yoga, pilates.
Ce mentalitati invechite si ceausiste!
Ce bine ca generatia voastra de aur o sa se curete!
Este foarte deplasata comparatia, stimata doamna.
Generatia de azi e cu mult mai inteligenta decat pe vremea matale.
Nu mai alearga pe afara, nu i nimic, merg la sala, la yoga, pilates.
Ce mentalitati invechite si ceausiste!
Ce bine ca generatia voastra de aur o sa se curete!
Hahaha… pilates, yoga, asta e secretul unei copilarii fericite? Asta e mentalitatea progrestista, nu invechita sa inteleg.. tot ce vine din vest e bun, ce e al nostru e invechit, ceausist si de rahat. Bravo! Generatia urmatoare va fi una de consumatori spalati pe creier, fara trecut, fara valori, fara mostenire culturala. Noroc ca avem yoga si pilates sa ne dezvoltam armonios fizic si spiritual
Offf, Doamneee… m~ai rascolit… Atatea amintiri m~au napadit…
Sunt foarte trista pentru copiii cu c mic… si nu reusesc sa inteleg cum, de ce (???) copii cu C mare au facut copii cu c mic !? … :/
Spun deseori parintilor care vin cu copilul “la reparat” : “Cand erati de varsta lui/ei …ce faceati ?”
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă personaliza și îmbunătăți experiența. Site-ul nostru respectă Regulamentul 2016/679 (UE) privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Înainte de a continua să navigați pe site-ul nostru, vă rugăm să acordați timp să citiți și să înțelegeți conținutul Politicilor de confidențialitate. Continuând să răsfoiți site-ul nostru, recunoașteți și acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica de cookie-uri. Puteți modifica oricând setările Cookie, urmând instrucțiunile din Politica de cookie-uri.
Acest site utilizează module cookie funcționale și scripturi externe pentru a vă îmbunătăți experiența. Ce cookie-uri și scripturi sunt utilizate și cum influențează vizita dvs. este specificată în stânga. Puteți să vă modificați oricând setările. Opțiunile dvs. nu vor afecta vizita pe site-ul nostru.
NOTA: Aceste setări se vor aplica numai browserului și dispozitivului pe care îl utilizați în prezent.
Termeni și condiții generale
1. Informații personale
Sunteți de acord că furnizarea serviciilor sau produselor va începe imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute. Informațiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optând pentru înregistrare vă obligați sa ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile sau cerute de lege pentru derularea contractelor. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informații accesați www.monicazinca.ro Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și a datelor de acces.
2. Securitatea datelor personale
Datele dumneavoastră personale vor putea fi utilizate de către s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, poșta sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.
Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități in drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii.
Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. se obligă sa respecte drepturile dumneavoastră conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastră trimisa la adresa contact@monicazinca.ro se obligă: să rectifice, să actualizeze, să blocheze, să șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date; să înceteze prelucrarea datelor dumneavoastră personale.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanța cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea neavând un caracter limitativ):
a) dreptul de a cere s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastră personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
b) dreptul de a cere s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor Legii nr. 677/2001
c) dreptul de a cere s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastră personale;
ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.monicazinca.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL www.monicazinca.ro, VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.monicazinca.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.
3. Copyright
Întregul conținut al site-ului www.monicazinca.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală si industrială. Folosirea fără acordul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor in vigoare.
4. Accesul la site
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi confer dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta manieră în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. fără acordul scris prealabil al acesteia.
5. Plata serviciilor
Plata serviciilor conform acestor Termeni și Condiții se poate efectua online, cu cardul sau prin servicii de plata online oferite de terțe părți (de exemplu Paypal).
Daca plata se face online cu cardul de credit/debit este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Daca tranzacția prin card a fost reușită, următorul ecran vă oferă informațiile relevante pentru comanda.
Taxele și comisioanele sunt suportate de fiecare parte conform politicilor serviciului de plăți. Taxele vînzătorului vor fi suportate de vînzător, iar taxele deținătorului de card de client.
6. Politica de confidențialitate
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. este autorul acestui site web si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor.
Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea acestui site sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe acest site.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site, materialele prezentate pe el fiind cu titlu pur informativ.
Informatiile despre produse, caracteristicile si preturile lor corespund realitatii de la momentul inscrierii lor pe site sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului. Aceste informatii sunt oferite doar cu titlu informativ si nu sunt si nu trebuie sa fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea materialelor de pe site.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. colecteaza informatii pe acest website, in conformitate cu legislatia romana in acest sens. Site-ul plaseaza un “cookie” pe calculatorul vizitatorului, adica un mic fisier utilizat strict pentru autentificarea automata a utilizatorului la vizitele ulterioare.
Colectarea datelor se face prin:
– Formularul de inregistrare utilizator. Datele sint folosite in vederea trimiterii de informatii precum si trimiterii de oferte atractive din partea s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. (in functie de preferintele setate de utilizator).
– Formularul de contact. Datele trimise de utilizator vor fi folosite in vederea contactarii ulterioare de catre s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Informatiile culese sunt utilizate pentru optimizarea site-ului si a serviciilor oferite clientilor de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. si partenerii sai. Prin accesarea acestui site va dati acordul la folosirea in scopurile mai sus mentionate a informatiilor colectate de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pe acest site.
Adresele IP ale vizitatorilor acestui site sunt utilizate de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pentru o buna administrare a site-ului si pentru statistici de uz intern care permit o mai buna deservire a clientilor nostri.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu este responsabil pentru continutul si utilizarea site-urilor catre care apar legaturi de pe site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Politica de confidentialitate a acelor site-uri poate diferi de politica s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. de confidentialitate.
Faptul ca site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. contine legaturi catre alte site-uri nu inseamna ca s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. sustine, aproba sau este responsabil pentru continutul de pe acele site-uri sau pentru utilizarea lor.
Utilizatorul primeste mesaje tip e-mail de la s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. numai in urma completarii formularului de inregistrare si a alegerii respectivelor liste. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. isi rezerva dreptul de a nu mai trimite mailinguri anumitor utilizatori fara a oferi vreo explicatie sau notificare prealabila si fara a fi tinut responsabil pentru neprimirea sau intarzierea respectivelor mesaje. Un mesaj este un buletin informativ trimis la mai multi utilizatori abonati la listele de discutii.
Site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. este protejat prin cele mai noi si mai puternice tehnici si metode de securitate. Informatiile personale trimise de utilizatori pe acest site sunt protejate atat la utilizarea online cat si offline a site-ului. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. depune diligenta necesara si posibila pentru a proteja informatiile personale ale vizitatorilor site-ului.
Prezenta Politica de confidentialitate se supune dreptului intern roman. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
In cazul in care dupa trecerea acestui termen nu se ajunge la o intelegere, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Politica de confidentialitate si Termenii legali, fara nici un fel de notificare prealabila.
7. Litigii
Orice litigiu apărut în legătură cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabila. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române.
Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.
8. Sesizarea abuzurilor
Orice sesizare sau reclamație în legătură cu oricare din website-urile găzduite de serverele sau infrastructura s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. trebuie să respecte următoarele cerințe:
▪ Furnizarea datelor complete de identificare ale persoanei sau ale societății care face sesizarea/plângerea sau care se consideră prejudiciată (în cazul persoanelor fizice: nume, prenume, adresa domiciliului; în cazul societăților comerciale: denumirea completă, CUI-ul, adresa sediului social, precum și datele persoanei de contact împuternicite).
▪ Reclamantul va pune la dispoziția s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. dovezi clare din care sa reiasă că activitățile incriminate sunt ilegale, precum și o descriere detaliată a acestora.
▪ În cazul în care reclamantul solicită în mod expres ștergerea conținutului sau blocarea accesului în Internet a conținutului incriminat, iar această acțiune va genera un prejudiciu unei terțe părți, reclamantul va fi singurul responsabil de acest prejudiciu. În acest sens, reclamantul va înainta către s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. o declarație pe propria răspundere în care își va asuma in totalitate responsabilitatea oricărui prejudiciu care poate decurge din aceasta acțiune.
Sesizările se vor trimite în format fizic pe adresa sediului nostru din Judetul Prahova, Municipiul Campina, strada Plevnei, nr. 45.
Politica de confidentialitate
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. este autorul acestui site web si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor.
Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea acestui site sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe acest site.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site, materialele prezentate pe el fiind cu titlu pur informativ.
Informatiile despre produse, caracteristicile si preturile lor corespund realitatii de la momentul inscrierii lor pe site sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului. Aceste informatii sunt oferite doar cu titlu informativ si nu sunt si nu trebuie sa fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea materialelor de pe site.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. colecteaza informatii pe acest website, in conformitate cu legislatia romana in acest sens. Site-ul plaseaza un “cookie” pe calculatorul vizitatorului, adica un mic fisier utilizat strict pentru autentificarea automata a utilizatorului la vizitele ulterioare.
Colectarea datelor se face prin:
– Formularul de inregistrare utilizator. Datele sint folosite in vederea trimiterii de informatii precum si trimiterii de oferte atractive din partea s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. (in functie de preferintele setate de utilizator).
– Formularul de contact. Datele trimise de utilizator vor fi folosite in vederea contactarii ulterioare de catre s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Informatiile culese sunt utilizate pentru optimizarea site-ului si a serviciilor oferite clientilor de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. si partenerii sai. Prin accesarea acestui site va dati acordul la folosirea in scopurile mai sus mentionate a informatiilor colectate de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pe acest site.
Adresele IP ale vizitatorilor acestui site sunt utilizate de s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pentru o buna administrare a site-ului si pentru statistici de uz intern care permit o mai buna deservire a clientilor nostri.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. nu este responsabil pentru continutul si utilizarea site-urilor catre care apar legaturi de pe site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Politica de confidentialitate a acelor site-uri poate diferi de politica s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. de confidentialitate.
Faptul ca site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. contine legaturi catre alte site-uri nu inseamna ca s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. sustine, aproba sau este responsabil pentru continutul de pe acele site-uri sau pentru utilizarea lor.
Utilizatorul primeste mesaje tip e-mail de la s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. numai in urma completarii formularului de inregistrare si a alegerii respectivelor liste. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. isi rezerva dreptul de a nu mai trimite mailinguri anumitor utilizatori fara a oferi vreo explicatie sau notificare prealabila si fara a fi tinut responsabil pentru neprimirea sau intarzierea respectivelor mesaje. Un mesaj este un buletin informativ trimis la mai multi utilizatori abonati la listele de discutii.
Site-ul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. este protejat prin cele mai noi si mai puternice tehnici si metode de securitate. Informatiile personale trimise de utilizatori pe acest site sunt protejate atat la utilizarea online cat si offline a site-ului. s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. depune diligenta necesara si posibila pentru a proteja informatiile personale ale vizitatorilor site-ului.
Prezenta Politica de confidentialitate se supune dreptului intern roman. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
In cazul in care dupa trecerea acestui termen nu se ajunge la o intelegere, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Politica de confidentialitate si Termenii legali, fara nici un fel de notificare prealabila.
Politica de cookie-uri
CE SUNT COOKIES?
Cookies sunt fișiere de mici dimensiuni pe care browser-ul le descarcă când accesezi website-ul www.monicazinca.ro. Calculatorul recunoaște și acceptă automat aceste fișiere prin browser-ul pe care îl folosești.
Aceste fișiere pot fi asemănate unor „semne de carte” care indică unde ai rămas ultima dată când ai vizitat website-ul. Pot fi văzute și ca identificatoare care anunță website-ul de fiecare dată când revii pe www.monicazinca.ro
Cookies nu sunt periculoase. Calculatorul le stochează în memorie, dar ele nu pot accesa sau citi informații stocate în calculator. Poți extinde sau limita parametrii de utilizare a fișierelor cookies din browser-ul pe care îl folosești ca să navighezi pe Internet.
LA CE SUNT UTILE?
Cookies îmbunătățesc viteza de încărcare și experiența de navigare. De exemplu, ele rețin preferințele tale când navighezi un website, precum limba în care dorești să fie afișat conținutul.
Aceste fișiere sunt utilizate și pentru a pregăti statistici anonime care ajută să înțelegem cum interacționează vizitatorii, în general, cu paginile www.monicazinca.ro, fără a identifica persoana utilizatorului. Pentru analize, website-ul utilizează serviciul Google Analytics, care folosește cookies. În acest caz, fișierele salvează informații despre utilizarea website-ului, numărul de pagini afișate, sursele din care vin vizitatorii și numărul de vizite. Obiectivul este să îmbunătățim website-ul, astfel încât să ofere servicii și experiențe mai bune vizitatorilor.
Cookies nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică persoana utilizatorului de Internet.
CÂT TIMP SUNT STOCATE?
Durata de stocare a unui cookie variază în functie de obiectivul cu care acesta este plasat. Cookies de sesiune sunt folosite pentru o singură sesiune de navigare, sunt reținute doar pe durata vizitei și nu sunt stocate după ce utilizatorul părăsește website-ul. Cookies permanente sunt utilizate când utilizatorul revine pe website.
Poți șterge toate aceste categorii de cookies, în orice moment, prin intermediul setărilor din browser-ul pe care îl folosești pentru navigare.
CUM SUNT FOLOSITE COOKIE-URILE DE CATRE ACEST SITE
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:
Cookie-uri de performanta a site-ului
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
Cookie-uri pentru geotargetting
Cookie-uri pentru publicitate
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
COOKIE-URI DE PERFORMANTA
Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
Exemple:
setarile volumului pentru video player
viteza de video streaming cu care este compatibil browserul
COOKIE-URI PENTRU ANALIZA VIZITATORILOR
De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.
Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic.
COOKIE-URI PENTRU GEOTARGETTING
Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.
COOKIE-URI PENTRU PUBLICITATE
Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.
Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.
De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.
COOKIE-URI ALE FURNIZORILOR DE PUBLICITATE
Puteti gasi publicitate pe acest site apartinand tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.
Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.
ALTE COOKIE-URI ALE TERTELOR PARTI
Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.
De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.
CUM LE POȚI OPRI?
În funcție de browser-ul pe care îl folosești, urmează pașii de mai jos ca să stabilești cum vrei să fie utilizate cookies.
ÎN BROWSER-UL CHROME:
În colțul din dreapta-sus, click pe menu-ul Chrome > Settings.
Scroll până în josul paginii, click pe “Show advanced settings”.
În secțiunea „Privacy”, click pe butonul “Content settings”.
În secțiunea „Cookies”, alegi setările preferate.
Pentru a șterge cookies, click pe “All cookies and site data…” pentru a vedea lista cu toate aceste fișiere pe care Chrome le are stocate pe hard-disk. Le poți șterge individual sau pe toate direct, dacă selectezi “Remove All.”
ÎN BROWSER-UL MOZILLA FIREFOX:
Click pe butonul menu și alegi “Preferences”.
Selectezi “Privacy” din menu-ul lateral.
Din combo “History” alegi “Use custom settings for history”.
Selectezi “Accept cookies from sites” pentru a permite folosirea cookies sau deselectezi pentru a nu permite folosirea lor.
Pentru a șterge cookies, click pe “Show Cookies…” și se va deschide o nouă fereastră, unde poți selecta și sterge unul sau mai multe cookies simultan.
ÎN BROWSER-UL INTERNET EXPLORER 11
Selectezi rotița din dreapta sus a browser-ului, apoi alegi Internet Options.
Click pe tab-ul “Privacy” și selectezi “Advanced”.
Alegi “Accept / Block / Prompt” pentru “First-party Cookies”, cât și pentru “Third-party Cookies“. Dacă dorești, tot aici poți bifa “Always allow session cookies”. Apeși OK după ce ai făcut setările.
Pentru a șterge toate cookies, alegi tab-ul “General” din “Internet Options” și click pe “Delete…” din tab-ul “Browsing History”. Bifezi “Cookies and Website Data” și click pe Delete.
Prin utilizareawww.monicazinca.ro, ești de acord cu modul în care folosim cookies, în conformitate cu prezenta “Politică privind utilizarea Cookies”. Dacă nu ești de acord, este nevoie să oprești cookies, urmând indicațiile de mai sus, în funcție de browser-ul pe care îl folosești. Dezactivarea utilizării acestor fișiere poate afecta experiența ta de utilizator al www.monicazinca.ro.Ne rezervăm dreptul de a face orice completări sau modificări la prezenta “Politică privind utilizarea cookies”. Eventualele modificări și/sau completări vor fi afișate pe www.monicazinca.ro și vor intra în vigoare de la momentul afișării. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne scrii la contact@monicazinca.ro.
Prelucrarea datelor cu caracter personal
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. cunoaște importanța datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam într-o maniera practica informatiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in calitate de persoane vizate – utilizatori ai website-ului www.monicazinca.ro, clienti sau potentiali clienti in cadrul prezentei politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.
Conform cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 al U.E. pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, in contextul vizitarii site-ului si achizitionarii de produse de pe site-ul www.monicazinca.ro administrat de catre s.c. RAIZIN TEACH s.r.l.
Prin acceptarea „Termeni si conditii” la inregistrarea pe site, va exprimati acordul sa primiti confirmarea pentru receptionarea comenzilor precum si alte informatii privind status comenzilor si sunteti de acord cu Politica de Utilizare a Cookie-urilor si Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, dupa caz, prin continuarea utilizarii site-ului si a serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei politici, sunteti de acord cu aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Scopul colectarii datelor: Pentru a putea desfasura activitatea principala, adica vanzarea de produse si procesarea comenzilor, avem nevoie de nume, adresa de facturare si un numar de telefon valid. Aceste informatii sunt utilizate exclusiv pentru procesarea comenzii, facturare si daca este cazul, informare cu privire la statusul comenzii.
In cazul in care doriti sa va creati un cont pe site-ul www.monicazinca.ro este necesara furnizarea unei adrese de mail valide la care va vom comunica informatii cu privire la statusul comenzilor, trimitere facturi cat si suport tehnic daca este cazul.
De asemenea, exista situatii in care trebuie sa va contactam pentru solicitarea de informatii suplimentare in cazul in care nu avem toate datele necesare pentru facturare, sau daca produsul comandat nu se afla in stoc, confirmarea comenzilor sau verificari de securitate. La momentul acestor solicitari vom incerca sa va informam cu privire la motivul solicitarii si cum intentionam sa le utilizam.
Pentru a putea duce la bun sfarsit procesarea comenzilor sunteti obligat sa ne furnizati minimul de date necesare. Refuzul de a furniza aceste date duce la imposibilitatea legala de receptionare a comenzilor. Informatiile inregistrate sunt destinate exclusiv utilizarii de catre operator.
Daca doriti sa primiti informatii suplimentare despre produsele sau serviciile oferite de catre www.monicazinca.ro, acordul dumneavoastra explicit este necesar. Conform Legii toate datele puse la dispozitie de dumneavoastra vor fi confidentiale si beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul legal sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Aceasta solicitare se exercita printr-o cerere scrisa, datata si semnata, trimisa catre s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitie in cazul in care exista litigii.
Daca datele inregistrate in contul dumneavoastra sunt eronate sau doriti sa le actualizati, va rugam sa ne contactati prin oricare dintre metodele de contact afisate pe site-ul nostru.
Toate conturile utilizatorilor pot fi modificate doar de catre detinatorul adresei de email cu care contul a fost inregistrat. Adresele de email utilizate pentru inregistrarea unui cont pe site-ul nostru pot fi de tip non-privat (@yahoo.com, @gmail.com) cat si adrese de email private (@numefirma.ro). Recomandam utilizarea adreselor de email private (@numefirma.ro) pentru conturile detinute de catre entitati juridice.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. pune accent pe confidentialitatea datelor personale, atat a celor furnizate de catre vizitatori cat si datele angajatilor, motiv pentru care aplica o serie de masuri al carui scop este de a securiza date persoanelor vizate, cu efect imediat, mediu si de lunga durata. Printre masurile luate enumaram utilizarea sistemelor de operare moderne, actualizate cu patch-uri de securitate la zi, solutii antivirus, criptarea si parolarea datelor sensibile vizate de catre GDPR.
Accesarea site-ului nostru este gratuita si nu necesita inregistrarea unui cont, furnizarea unei adrese de email sau alte date suplimentare pentru simpla navigare. Toate datele preluate in vederea desfasurarii activitatilor de vanzare, vor ramane confidentiale. Nu incurajam spam-ul si nu vom face publice datele furnizate de clientii fara acordul explicit al acestora.
s.c. RAIZIN TEACH s.r.l. garanteaza securitatea si confidentialitatea tuturor datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Toate aceste date vor fi utilizate doar cu acordul explicit al clientului, in conformitate cu Termenii si Conditiile de Utilizare, fara a implica obligativate din partea utilizatorilor, acestia putand refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Mai multe informatii privind confidentialitate datelor pot fi regasite pe pagina „Termeni si conditii„. Va recomandam sa consultati si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor” pe site-ul nostru pentru a fi la curent cu modul de operare al acestora si cadrul legislativ.
Stii de ce nu sunt lasati copiii sa isi duca singuri ghiozdanele? Nu fiindca nu pot ci fiindca sunt foarte grele si daca ar parcurge drumul dus-intors cu ele in carca efectele negative nu ar intarzia sa apara. E peefect normal ca un parinte sa care ghiozdanul de 8 kg al copilului.
nu vorbesc despre situatiile exceptionale, si de copii foarte mici, eu ma refer la situatiile in care copii care AR PUTEA nu sunt lasati sa se dezvolte…
Bun, ghiozdanele. Și celelalte elemente caracteristice acestei generații „mai inteligente decît noi”?
Stimată doamnă, omul are o grozavă putere de adaptare. Orice lucru pe care copilul îl face SINGUR îi dezvoltă simțul responsabilității, iar dacă este dificil pentru el, îl provoacă să caute soluții. Un banal exemplu legat de ghiozdănelul prea greu se rezuma la faptul că copilul va încerca să caute soluții pentru a-i fi mai comod să ducă greutatea. Va încerca în brațe, apoi într-un umăr, apoi în celălalt, apoi într-o mînă, apoi înapoi în spate, căci așa e cel mai ușor și fără să-și dea seama, copilul a întîmpinat o problemă și a căutat soluții la ea, un pas mărunt pentru problema ghiozdănelului, dar un pas enorm pentru gîndirea copilului. Înțelegeți unde bat?
Generația care vine, nu e o generație mai inteligentă față de generația de ieri. Generația de azi, este una de copii cu handicap, chiar dacă fizic sunt sănătoși.
Generația de IERI a inventat smartphone-urile pe care se joacă generația de AZI, și care o fac „inteligentă”. Apropo de duma asta, chiar o profesoară venise cu ea, demonstrînd astfel că nu știe nimic despre copiii pe care îi învață, despre capacitatea de adaptare sau faptul că deștept și inteligent sunt noțiuni diferite cu înțelesuri diferite.
Generația de IERI a scris și încă scrie codurile jocurilor cu care se distrează puștii din zilele noastre.
Generația de IERI a adus recent lumii mașinile hibrid.
Generația de IERI a adus IoT-ul și tot ceea ce înseamnă „smart”.
Generația de IERI încă inovează și muncește și pe drept ar putea fi numită „generația inteligentă”.
Generația de azi este prea tînără ca să fi venit cu ceva. Este inteligentă DOAR pentru că poate folosi lucruri create de generația de ieri?
Generația de azi este – din păcate – o generație handicapată. O generație de copii care nu pot înțelege un NU. Iar cînd viața îi va lovi își vor lua viața pentru că „viața e prea grea și nu merită”. O generație de copii care sunt orbiți de mii de „te iubesc”-uri zilnice, și nu mai văd astfel adevăta dragoste și sacrificul părinților lor. O generație care bat din picior și se trîntesc pe jos cînd ei „vor”. Ei vor și atît, trebuie să le dai! O generație incapabilă de a iubi autentic, pentru că nu apucă să se maturizeze din punct de vedere emoțional. La 12 ani ei au „iubiți/iubite” și cel mai crunt e că părinții găsesc asta… amuzant! 🙂 La 15-16 ani deja dau lecții despre sex oricui, iar unii mai puțin norocoși la prezervativ, devin părinți.
O generație tristă, doamnă, pierdută. Și nu e vina lor. E vina noastră.
Indraznesc sa iti spun ca generatiile de astazi sunt foarte destepte.
De exemplu, de vreo saptamana, baiatul nostru de 8ani jumate, care trece clasa a doua, a devenit foarte interesat de Titanic. Isi cauta documentare pe internet, se uita pe schite si desene si studiaza indeaproape Titanicul.
Sta destul de mult afara, impreuna cu fratele lui, in parc, sub supraveghere adulta.
De ce sub supraveghere adulta? Pentru ca acum sunt pe strada prea multe masini, in parc sunt prea multi caini, si peste tot sunt prea multi oameni rai sau indiferenti ca sa las ce am mai important pe lume singuri.
Il las sa care maxim 3 kg, iar ghiozdanul il cara singur de la masina pana in clasa.
Daca mie mi se pare greu un ghiozdan de 8 kg. cum as avea pretentia sa le care copilul meu de 25 kile?
Eu am petrecut copilaria la tara in R.M. cu acces la capitala, care era la 15 minute distanta. Mi s-a parut minunata viata printre animale domestice si mancare de calitate. Apoi am petrecut toata adolescenta la bloc si am fost destul de dezamagita si trista. desi anii liceului au fost un fel de aventutura.
am experimentat exact ce spui si da, diferentele mi-au lasat urme adanci si cred ca acesta este si motivul pt care sustin cu atata ardoare copiii din zilele noastre …
Mi-ai povestit…sufletul! Poate ca cea mai dureroasa fraza auzita de la copilul meu a fost “mi-as dori sa pot avea si eu macar o zi asa cum a fost copilaria voastra!”…. Eu ii povestesc mereu din copilaria mea, si il las sa experimenteze cat de mult poate din ce se mai poate…dar nimic nu mai e si nu mai poate fi ca atunci, din pacate! (iar noi am ajuns sa traim la zeci de mii de km departe de tara noastra draga…) De ce a trebuit sa “evoulam” ca omenire??? As renunta la absoltu tot, daca s-ar putea sa ne recapatam vremurile de libertate si siguranta inapoi…pentru noi dar mai ales pentru copiii nostri!
…. of… asa ma intristeaza ce spuneti …
Este foarte deplasata comparatia, stimata doamna.
Generatia de azi e cu mult mai inteligenta decat pe vremea matale.
Nu mai alearga pe afara, nu i nimic, merg la sala, la yoga, pilates.
Ce mentalitati invechite si ceausiste!
Ce bine ca generatia voastra de aur o sa se curete!
Este foarte deplasata comparatia, stimata doamna.
Generatia de azi e cu mult mai inteligenta decat pe vremea matale.
Nu mai alearga pe afara, nu i nimic, merg la sala, la yoga, pilates.
Ce mentalitati invechite si ceausiste!
Ce bine ca generatia voastra de aur o sa se curete!
Hahaha… pilates, yoga, asta e secretul unei copilarii fericite? Asta e mentalitatea progrestista, nu invechita sa inteleg.. tot ce vine din vest e bun, ce e al nostru e invechit, ceausist si de rahat. Bravo! Generatia urmatoare va fi una de consumatori spalati pe creier, fara trecut, fara valori, fara mostenire culturala. Noroc ca avem yoga si pilates sa ne dezvoltam armonios fizic si spiritual
Offf, Doamneee… m~ai rascolit… Atatea amintiri m~au napadit…
Sunt foarte trista pentru copiii cu c mic… si nu reusesc sa inteleg cum, de ce (???) copii cu C mare au facut copii cu c mic !? … :/
Spun deseori parintilor care vin cu copilul “la reparat” : “Cand erati de varsta lui/ei …ce faceati ?”