desprex

„Când voi fi mare, am să mă fac doctor de învățat oamenii să vorbească!”

Bun venit pe website-ul meu! Sunt Monica Zincă, psihoterapeut de familie și initiatoarea conceptului “Rise up family!”

Tocmai ai intrat pe taramul minunat al familiei, o lume în care găsești soluții pt o familie implinita si fericită: de la la relația de cuplu, infidelitate, divorț, alienare parentala si recasatorire, pana la creșterea sănătoasă a tuturor copiilor, inclusiv a celor care prezinta intarzieri in dezvoltare!

Acum 18 ani am pășit pentru prima data pe drumul sanatatii mintale, după o copilărie si-o adolescenta trăite intr-un mediu toxic, plin de alcool și abuzuri de tot felul. O perioada care insa mi-a fost cel mai bun coach personal pe care l-as fi putut avea.

Cele mai importante 2 lecții pe care le-am invatat pana azi au fost:

1: Înainte sa intri într-o relație de cuplu și să decizi sa devii mama, vindeca-ti propriile răni, pt a-ti putea alege un partener sănătos și copiii tai sa aiba cei mai echilibrati părinți. Poți fi tentata sa treci rapid peste acest pas, crezand ca trecutul nu-ti poate afecta viitorul, dar dacă tu nu esti bine cu tine, familia ta poate suferi enorm din cauza convingerilor greșite după care îți poți ghida alegerile in viata!

2: O familie fericită este o familie echilibrata! Asigura-te ca muncesti zi de zi la clădirea ei, chiar si după ani de căsătorie și “mamicie”. Aminteste-ti ca orice casa neingrijita se surpa, iar tu, cu siguranta vrei ca familia ta sa fie construită pe stanca si sa aiba parte de reparatii rapide ale micilor fisuri care apar, cu siguranță!

În ultimii 4 ani, de cand am devenit sotie binecuvantata, pornind de la propria mea poveste de viata, am dezvoltat conceptul “Rise Up Family”, o metoda autentică bazată pe programe și cursuri prin care Echipez familiile, specialiștii și cadrele didactice cu instrumentele necesare pentru a dezvolta o influență pozitivă asupra lor și a celor dragi. 

Peste 1000 de adulți și copii au beneficiat de metoda mea în ultimii 4 ani. 

Lucrez în programe de grup cu femei, părinți și viitori părinți, cupluri și profesionisti care își doresc:

1️⃣să-și aleagă parteneri potriviți 

2️⃣ sa renunțe la relațiile toxice și sa le inlocuiasca apoi cu unele sănătoase, atunci cand trec prin infidelitate și abuz

să își formeze și să-și păstreze relații echilibrate 

3️⃣ să-și dezvolte relații sănătoase cu foștii parteneri și cu copiii biologici și cei bonus, cand trec prin situații de divorț sau separare 

4️⃣ Să devină cei mai buni terapeuţi pentru micuții cu întârzieri în dezvoltare

Ofer soluții practice și în Rise Up family Podcast – https://www.monicazinca.ro/podcasturi/, o emisiune audio și video în care te invit saptamanal.

Aici, pe website, găsești o serie de resurse gratuite care sa te ajute în construcția și dezvoltarea familiei tale minunate!

Alătură-te #RiseUpFamily și fii la curent cu cele mai noi dezvoltări și inițiative!

Facebook Group
Facebook
TikTok
Youtube

Instagram

Întâlnire cu Monica – Expertul tău în Psihoterapie și Psihopedagogie

Sunt Monica, iubesc familiile și mă simt onorată să le ajut să-și transforme viața într-o oază de lumina și pace! 

Pregătire Academică și Profesională:

 • Licență: Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie specială
 • Masterat: Psihologie Judiciară
 • Formări Adiționale:
  • Psihoterapie sistemică de familie și cuplu
  • EFT (Emotional Focused Therapy)
  • Cursuri și seminarii: Traumă, atașament, sexualitate, joc, autism
  • Consilierea cristocentrică

Experiență Practică:

 • 18+ ani lucrând cu copii cu nevoi speciale (autism, sindrom Williams, sindrom Down, ADHD), aplicând metode precum Logopedie, Terapie prin joc, ABA, PECS
  • 15,000+ ore cu copii cu întârzieri în dezvoltare
  • 15,000+ părinți ajutați
  • 600+ planuri de intervenție personalizate
  • 3000+ ore cu adulți
  • 1000+ ore de terapie de familie și cuplu
  • 500+ ore de psihoterapie pe divorț și alienare parentală
  • 300+ seminarii online
  • 33,000+ urmăritori

Filosofia Mea de Lucru:

Cred ferm că, pentru a-i ajuta pe alții, trebuie să mă ajut mai întâi pe mine. Am investit 6 ani în vindecarea propriilor răni emoționale și îmi continuu dezvoltarea personală cu ajutorul unui psihoterapeut.

O Notă Importantă:

“Orice psihoterapeut are propriul lui psihoterapeut!” nu este doar un dicton, este o necesitate în domeniul sănătății mintale. Te încurajez să îți alegi cu grijă specialistul, investigându-i formarea și parcursul emoțional. Ai dreptul să întrebi dacă a urmat terapie personală și cine sunt mentorii lui.

Cum poți să colaborezi cu mine:

Viziunea #Rise Up, Family!

O lume în care oamenii să aleagă înțelept și să se bucure din plin de alegerile lor.

Misiunea Noastră

Echipăm familiile, specialiștii și cadrele didactice cu instrumentele necesare pentru a dezvolta o influență pozitivă asupra lor și a celor dragi.

Împreună putem crea o lume mai sigură, dacă noi alegem asumat și ne întemeiem familii sigure și echilibrate!

Principiile noastre de bază în Terapie și Relații:

 1. Sursa Divină a Relațiilor: Credem cu convingere că Dumnezeu este Fundamentul tuturor relațiilor, inclusiv al căsătoriei. El este resursa supremă pentru dezvoltarea și menținerea unor relații sănătoase.
 2. Rolul Terapeutului: Un psihoterapeut sau coach este, în final, un om, nu o entitate infailibilă. Prin urmare, și el sau ea are nevoie de orientare divină și nu are dreptul de a judeca acțiunile tale.
 3. Necesitatea Conexiunii Umane: Suntem creați pentru a fi conectați. Avem nevoie de persoane de încredere în viețile noastre pentru a ne dezvolta și menține sănătatea emoțională.
 4. Rolul Conflictelor: Contrar percepției comune, conflictele între parteneri sau între părinți și copii pot fi un mijloc de a construi intimitate, nu de a genera dezbinare.
 5. Intenționalitate în Iubire: Pentru ca relațiile de iubire să prospere, ele necesită intenționalitate și acțiune deliberată.

Așadar, credem că, fie că ești în căutarea îmbunătățirii relaționale, sau doar dorești să îți păstrezi sănătatea emoțională, aceste principii te pot ghida în călătoria ta.

Valorile Esențiale ale Comunității #RiseUpFamily:

 1. Credința: Credem ferm că Dumnezeu este fundația existenței noastre și Creatorul universului.
 2. Familia: Susținem că familia este principala sursă umană de vindecare și creștere emoțională.
 3. Educația: Considerăm că educația continuă este cheia pentru a ne atinge adevăratul potențial.

Ce înseamnă cele 3 valori pentru noi:

 • Credința în Dumnezeu: Este pilonul care ne susține în toate aspectele vieții.
 • Valoarea Familiei: Familia nu este doar un sistem de suport, ci și sursa principală de vindecare și confort uman.
 • Importanța Educației: Pentru a ne îndeplini misiunea în această lume, avem nevoie de dezvoltare și creștere continuă,  prin educație.

Concluzie:

Credem că pentru a-i ajuta pe alții, trebuie să ne înțelegem și să ne ajutăm întâi pe noi înșine. 

„Nu ești singur pe lume!” nu este doar un slogan pentru noi, ci un principiu de viață. 

„Într-o zi, voi fi liberă! Iar tu vei plăti pentru fiecare pumn, pentru fiecare ameninţare şi pentru fiecare vers pe care mi l-ai ars, din teama de a nu deveni scriitoare şi a te părăsi pentru alt bărbat!”

Îi spuneam în urmă cu peste 11 ani, unui el ce mă transformase într-o umbră. 4 ani mai târziu, absolveam Masterul de Psihologie Judiciară, în cadrul Universităţii Hyperion, din Bucureşti. Vroiam să înţeleg ce împinge oamenii să abuzeze. Vroiam să lucrez cu ei, în penitenciar. Nu am profesat însă niciodată. Dar ştiu că într-o zi am să păşesc dincolo de gratiile de fier, să privesc (în) ochii celor ce au ales să pună cătuşe partenerelor de viaţă…

Apoi, 8 ani mai târziu, publicam prima mea carte, „Pune ultima piesă!”, păstrând vie în minte şi în inimă amintirea focului în care îmi ardeau, în urmă cu atâţia ani, miliardele de cuvinte scrise cu lacrimi de sânge.

Aflaţi în această emisiune TV cum am învăţat să fiu eu însămi: trasând limite clare oamenilor care mi-au fost călăi.

”Într-o zi, voi dovedi că dragostea  necondiționată va fi mai puternică decât toate tratamentele psihiatrice la un loc!”

Spuneam cândva, când numai credinţa în Dumnezeu mai putea salva un suflet de la moarte. (Şi l-a salvat!)

Un an mai târziu,  începeam formarea în Psihoterapie sistemică de familie și cuplu, în cadrul Alianței pentru Copil și Familie, București, tocmai pentru a dovedi că suferința nu e capătul drumului, ci începutul. În prezent sunt (şi) psihoterapeut de familie şi cuplu, în formare. Despre cum să gestionezi conflictele şi să iubeşti înţelept, am vorbit în această emisiune TV.

„Renunţ să mai scriu!”

Am decis apoi. Renunţam la visul meu, cu tot ce ţinea de cuvânt, din durerea unei iubiri bifate greşit, ce n-a putut trăi mai mult decât i-a fost dat. M-am încăpăţânat eu, atunci, să o resuscitez, cu toate ce ştiam. Dar când nu vrea Dumnezeu- şi ştie El de ce nu vrea!-, n-avem noi, cei de pe margine, ce să facem.

Ştiam că Dumnezeu mi-a dat harul de a vindeca prin slovă, cu mult înainte de a mi-l da pe cel de a vindeca prin terapie. Dar…

Am renunţat atunci. Şi o spuneam cu ştreangul legat de suflet, aici. Colaborarea cu Catchy m-a ajutat să stau faţă în faţă cu mine, cea dependentă de iubiri trase la indigo. Găsiţi articolele mele aici.

În trezent, colaborez cu TATICOOL, unde scriu articole de specialitate, în special pentru tătici. Articolele mele le găsiţi AICI.

Azi, după ce m-am vindecat de trecut, de certitudini ieftine şi de imperfecţiuni scumpe, am revenit.

Revin datorită femeii care mi-a adunat cioburile de suflet, timp de 1 an. Le-a mângâiat cu ochi tăcuți  si  le-a pus într-o palmă de gând. Ea, terapeuta de la care am (re)învăţat sensul adevăratei feminităţi. Feminitate pe care o pierdusem în drumul meu grăbit spre marea iubire. Găseşti aici revenirea mea la scriitură, din revista Psychologies.

Uitasem ce înseamnă să râzi. Să scrii, să cânţi, (fals, J dar cu pasiune!) să te iubeşti, să te respecţi, să te rogi, să te ierţi, să înveţi. I-am cerut lui Dumnezeu luni de zile, noapte de noapte, cu oceane de lacrimi vărsate, să mă vindece de singurătate. Crezând însă că nu există fiinţă umană care să-mi poată lua suferinţa, capitulasem.

Şi aşa e, nimeni nu mi-a putut-o  lua, dar mi-a îndulcit-o. Şi de n-a avut miere, a avut rugăciune. Şi cu ea a făcut  minuni. FEMEIA asta, cu litere mari, a adunat într-o zi cioburile mele de suflet şi a suflat peste ele. Cu praf de stea. Aceea pe care eu nu am atins-o niciodată.

Până azi. 12 Februarie 2017. Când am decis să vă arăt singurătatea din Cuvânt.

Când îți pui viața într-o palmă  străină, cu tot cu frici, cu vulnerabilități și speranțe, rămâi atât de gol, că ai senzația, inițial, că te afli în Eden și Dumnezeu te strigă. Să-ți ceară socoteală pentru păcate. Ți-e frică. Și frig.

De-atâta  gol, se umplu toate întrebările cu răspunsuri. Și răspunsurile cu neguri. Ca la teatru. Abia după marele negru se luminează de moarte. Moartea marelui „Nu știu.” Tragi cortina şi din moarte se naşte tăria. De a spune răspicat: “That’s it!” Vezi aici emisiunea TV în care spun  cine NU te va scăpa niciodată de durere.

Revin, aşadar, să îţi demonstrez ţie, suflet gol, că nu eşti singur pe lume! Că ai un diagnostic, încifrat pe un card de sănătate, sau că ai o mare durere care îţi strigă zilnic: „Renunţă!”, ori că pur şi simplu nu mai crezi că Cineva, vreodată, va putea să te scape din lanţurile în care eşti captiv, te invit să răsfoieşti filele acestea de suflet, şi dacă te vei regăsi în ele, să fii sigur ca dacă eu am putut, şi tu vei putea.

 Să înveţi. Să crezi. Să iubeşti.

Pentru COLABORĂRI, scrie-mi aici. Sunt deschisă la acele colaborări care au în centru grija pentru oameni. Dacă oferi produse sau servicii  care se potrivesc cu nevoile cititorilor mei, te provoc să lucrăm împreună pentru a îmbunătăţi viaţa celor care vor să Înveţe.Să creadă. Să iubească!

0
error: Acest continut este protejat !!