Mi-a atras atenţia un”tratat de amantă”, din Catchy. Acesta.

L-am citit tristă. Dezamăgită de iluziile cumpărate scump, din colţul de suflet. Al bărbatului care poartă, scut între adevăr şi minciună, Seducţia.

Dureros de realist tratatul acesta. Dureros de feminin împachetat şi stilizat. Spuneam eu cândva, pe vremea când credeam în Iubiri la promoţie, că „un adevăr căruia îi pui fundiţă roşie nu încetează a fi adevăr.”

Cam aşa e treaba cu iubirile imperfecte, mascate  perfect. Tratatul începea cu o replică aparent aducătoare de toleranţă. Pentru tragediile cărora li se dau nume de miracole. „Fericire, „”Împlinire”, „Perfecţiune”, şi alte asemenea.

Spunea dintr-u început, parcă de frica unei eventuale răzgândiri, că „Amantele sunt tot oameni.”

Şi continua cu o întrebare, poate tocmai pentru că durerea e uneori prea mare să încapă într-un punct. Are nevoie de un semn de întrebare, să reziste răzbunărilor.

Spune-i ALTFEL „Te iubesc!”. Fă-i un cadou de neuitat: o fărâmă din sufletul tău transpusă în cuvinte. Comandă AICI povestea voastră de dragoste personalizată!

„Nu-i aşa?”

Nu, nu-i aşa! Omul are un liber arbitru. Dat de Dumnezeu, să-şi conducă viaţa. Omul e cârmaciul propriei vieţi. Alegerile noastre ne transformă vieţile.

Şi omul ăsta, aşa frumos cum l-a creat Dumnezeu, uită de El, şi se aruncă în valuri, din dorinţa de a găsi fericirea. În altă parte decât în Eden. În Iad se trăieşte mai palpitant. Pare-se!

Cam aşa stă treaba cu amantele. Care nu, nu sunt oameni!

Sunt nişte focare de durere oarbă, de suferinţă crudă, pe care încearcă să o trateze cu chimicale. Aud la altele că s-au vindecat de singurătate trăind fericirea între cearşafuri mirosind a minciună, şi hoinărind pe cărări de munte cu bărbaţii altor femei, „nişte scorpii, nişte disperate care îşi îndeamnă bărbaţii să fugă în braţele lor”. Ale femeilor-pansament.

Amantele astea nu sunt oameni. Şi cel mai dur adevăr este acela că nu sunt curve, cum le mai numesc alţii. Sunt femei pentru care fericirea depinde de câte un el mereu indecis, mereu în căutare de (mai) frumos şi dragoste adevărată.

Nu sunt oameni, sunt pachete uşoare, în care se ascund comori prăfuite, învechite de-atâta galben ce-au strâns între pleoape.

Sunt femei-cufăr, în care domnii certaţi cu iubirea şi buni prieteni cu fluturaşii, îndeasă câte o pereche de „Te iubesc”-uri şi 3 perechi de promisiuni.

Sunt frumuseţi care nu şi-au descoperit încă valoarea în ceea ce sunt, şi cred că ea le este dată de ceea ce dau acestor „bieţi artişti”.

Amantele sunt acele „cârpe” ieftine pe care ei, artiştii perfect imperfecţi, le folosesc să-şi şteargă la ochi imaturitatea. Şi o fac cu atâta măiestrie, că le dau lor, femeilor frumoase, sentimentul că sunt de fapt, giuvaere.

Amantele nu sunt oameni, sunt „copaci fără pădure”.

Amantele nu-s oameni. Pe oameni îi iubim. Îi respectăm şi ne e dor de ei.

Ele sunt doar DORite. Atât.

Şi de mai aveţi ceva de adăugat … împărtăşiţi aici!

Dacă articolele mele îți sunt de ajutor, te încurajez să ajuți cu un SHARE pentru ca ele să ajungă la cât mai multe persoane, să dai un like paginii Învață.Crede.Iubește , să te abonezi la canalul meu de Youtube,AICI și să te înscrii în grupul NU EȘTI SINGUR PE LUME, aici!

 

 

Showing 15 comments
 • Giuvaera
  Răspunde

  Mi se pare stupid si simplist prezentata toata treaba. O relatie de orice natura are nevoie de doi protagonisti. De ce nu se vorbeste si despre sotul infidel si despre nevasta nepreocupata? Oamenii fericiti in relatiile lor nu insala. Oamenii impacati cu cine sunt si conatienti de propria lor valoare nu se baga in triunghiuri amoroase.

  • admin
   Răspunde

   probabil intr-un post viitor se va vorbi si despre asta, In schimb … cred ca aici este vorba de ASUMARE. daca ai o nevatsa “nepreocupata” asuma-ti relatia si discuta cu ea despre acest aspect. Sunt multe de spus. 🙂
   Multumesc pt feed.back.

 • Alex
  Răspunde

  Genu asta de relatie exista deoarece tratam sentimentele cu indiferenta….Daca ca femeie esti indiferenta de gesturile barbatului tau e normal sa mearga in alta parte unde acele “Gesturi” sunt apreciate si viceversa.Un barbat care se simte apreciat nu lasa femeia pe care o iubeste pt o aventura…

  • admin
   Răspunde

   draga Alex, comportamantul partenerului nostru nu este o scuza pentru adulter. Esti responsabil pentru deciziile tale:). Cu drag.

 • Ramona
  Răspunde

  Cum adică amantele nu sunt oameni ? Dar ce or fi, moluște, euglene, dinozauri ? E o figură de stil, desigur. Ai specificat că sunt femei, e drept, niște triste, niște nefericite, niște hăituite de cutumele societății și ale religiei care propovăduiesc moralitatea și sacrificiul întru fericirea celuilalt, dar ele sunt, bietele, tot oameni. Că și femeia “e” oameni, cum zicea un ilustru anonim ! Știu că negația ta are legătură, de fapt, cu negarea adevărului imoral scris pe pagina la care faci referire în prima propoziție a articolului, dar permite-mi să te contrazic. Așa cum și criminalul e om, așa cum și hoțul e om, și violatorul e om, etc, așa e și amanta, această infatuată care “fură” bărbatul alteia. Este o jignire profundă să refuzi calitatea umană unei ființe care, poate, atâta a știut atunci sau poate are o lecție de învățat din experiența unui trio amoros. Toți suntem supuși greșelii, indiferent de situație ori domeniu în care alegem să greșim și ulterior să ne perfecționăm, să învățam lecția. Drept urmare, nu e nimeni, dar absolut nimeni îndrituit să arunce cu piatra. Iisus a iertat-o pe Maria Magdalena, voi sunteți pietrificați și nu puteți îngădui diversitatea, “sfinților” care ați ales mereu numai calea bună și corectă în viețile voastre.

  In rest, foarte plastic articolul. O zi frumoasă, doamnă !

  • admin
   Răspunde

   buna seara! sub nici o forma nu am negat calitatea umana:). Am folosit o figura de stil. atat. Nu voi arunca niciodata cu piatra in cineva. Cu drag.

 • Oana
  Răspunde

  Tocmai ati aruncat cu piatra in cineva. Asa cum a spus si altcineva inaintea mea, inainte de a judeca ar trebui poate sa fim putin mai empatici si sa nu mai generalizam acest subiect

  • Maria
   Răspunde

   Mi se pare un articol jignitor pentru orice femeie care, dintr-un motiv sau altul s-a aflat intr-o astfel de situatie. Si in aceasta situatie se ajunge din vina ambelor persoane prinse in ea. Este usor sa judeci, este usor sa pui etichete si este usor sa arunci vina. Dar oare cati dintre noi sunt perfecti asa cum sunteti dumneavoastra care ati scris aceste randuri?
   Oare nu ar fi mai simplu sa le ardem pe rug ca pe vrajitoare? Pana la urma, citind aceste randuri, ajung la concluzia ca sunt singurele vinovate si, nefiind “iubite” ca toti oamenii, este foarte usor sa ne dispersam de ele. Un articol trist care ascunde multa ura din pacate…

 • Delia
  Răspunde

  Stimata Doamna,

  Daca imi permiteti, as vrea sa va spun ca singurul care poate judeca pe aceasta lume este Dumnezeu iar el, din cate stiu eu, ne-a lasat sa ne numim oameni pe toti cei care ne putem exprima si putem lua decizii.
  Randurile scrise de dumneavoastra nu le voi comenta pentru ca ascund probabil o frustrare si o suparare pe care nu imi doresc sa o cunosc.
  Insa, nimic nu va da dreptul de a folosi aceasta exprimare pe care ati folosit-o.
  Ne iertati pe noi, neoamenii care poate din iubire, poate din prostie, poate din multe alte motive avem acest statut care sa va faca sa scrieti aceste randuri atat de pline de resentimente.
  Poate urmatorul articol ar putea fi despre cum sa ne ardeti pe rug…daca tot nu suntem oameni, banuiesc ca nici animale nu suntem deci totul este permis.
  Va doresc o seara minunata si multa liniste sufleteasca…se pare ca aveti nevoie.

  • admin
   Răspunde

   buna seara! voi8 reveni cu siguranta cu un articol despre ce am vrut sa spun in aceste randuri:). se pare ca s-a inteles total gresit! Multumesc pt feed-back. Sub nici o forma nu pot numi cumva urat femeile care sunt de fapt … FOCARE DE DURERE. metaforele mele nu au fost intelese. Imi asum. O seara frumoasa!

  • Dan
   Răspunde

   Cum ati descris mai sus Amantele sunt niste cîrpe ieftine, asa este si comparatia mea, ce poti face cu o cîrpă ieftină, ștergi praful sau podelele si unde este tinuta această cîrpă, o ținem ascunsa undeva sa nu fie observată de toți si o folosim de cite ori este nevoie. Amantele sunt niste creaturi disperate care se cred prosoape de baie dar in realitate sunt cîrpe de podele, iar un barbat adevarat nu isi va permite sa isi stearga fata cu o cirpa de podele in loc de prosop. Nu in toate cuplurile este totul ideal dar cred că dacă tu ai stima de tine nu vei ajunge sa ștergi picioarele cuiva, pentru ca inr-un cuplu o mare parte se datorează femeie ea este fata familiei, si daca se ajunge in punctul ca încerci să cauți alți bărbați este doar meritul tau. Iar daca totusi se ajunge la aceste momente si iti doresti pe altcineva atunci întrerupe frumos relatia pe care o ai si incepe alta cu cineva liber fără să duci suferința altcuiva.

 • Dragos
  Răspunde

  Faptul ca spuneti ca amantele sunt doar dorite in timp ce oamenii sunt iubiti si respectati, mi se pare destul de greu de catalogat ca metafora. Este o afirmatie care arata foarte clar ceea ce ati vrut sa spuneti.
  Din punctul meu de vedere orice om are dreptul la alegerile sau parerile lui insa, atunci cand ajungi sa judeci folosind astfel de “metafore” este putin cam mult.
  Un singur lucru cred ca mai trebuie mentionat: amantele nu jura in fata lui Dumnezeu ca vor fi acolo la bine si la rau, amantele nu sunt cele care insala, amantele in general dorm singure noaptea in timp ce el doarme alaturi de cea pe care o insala. In astfel de conditii, poate va mai ganditi inainte de a le cataloga asa cum le-ati catalogat.
  Si nu, nu le ridic la gradul de sfinte insa parca nu as arunca cu atata noroi.
  Numai bine sa aveti!

 • Cristina
  Răspunde

  Eu cred ca doar cele.care.au trait aceasta.experienta au dreptul sa se caracterizeze si.sa.afirme.daca.sunt.sau.nu oameni…

 • Claudia
  Răspunde

  Draga doamna Monica, unii/unele chiar au inteles ce ati vrut sa spuneti in articol! Amantele sunt intr-adevar femei, femei care cauta in permanenta iubire, apreciere, dragoste etc. doar ca o cauta in locul gresit…. Barbatii care au amante (indiferent de motivul pentru care au ales asta) le ofera acestor femei probabil ce au nevoie, ce cauta, ce isi doresc, dar pentru o perioada mult prea scurta de timp si asta nu e pentru nimeni suficient. Cred cu convingere ca fiecare feieme (amanta, sotie, prietena, etc.) are/simte permanent nevoia de iubire, apreciere, RESPECT si acest lucru, chiar daca e greu de recunoscut, nu se rezolva print-o relatie bazata pe minciuna…

  O zi frumoasa! Frumos, trist dar foarte adevarat articol pentru cine il intelege….

pingbacks / trackbacks
 • […] să ieși din bula modei vechi, să fumezi și tu, să te droghezi și tu, să ai și tu un amant, o amantă, să te căsătorești cu cineva care nu împărtășește valorile tale, pentru că  altfel vei […]

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!