Acum câteva ore, citeam pe pagina domnului doctor Vasi Rădulescu câteva cuvinte pe care nu le-am crezut: cum că “Dragă inimă”, cartea dumnealui, este căutată in format PDF.

Sunt dezamăgită. Foarte dezamăgită. Plătim 40 ron pe toate nimicurile, ori pe te-miri-ce dependențe, și căutăm GRATIS ceva ce ne-ar scoate din cotidian?!

Da, aceasta e posibil a fi o carte care rupe bucăți din tine, ce te determină să te uiți adânc în interior, să te lovească, spre trezire. Sufletească. Și de asta să fie greu de digerat.

 

O carte gratuită, o lecție neînvățată

 

Dar în nici un caz o carte nu este ceva ce se obține gratuit. Decât dacă autorul o dăruiește. Și când o oferă, o face cu recunoștință. Și da, v-o spun din proprie experiență, că atunci când dăruiești  fără a-ți fi plătită, zace pe rafturile prietenilor tăi. Sau ale cunoscuților. De cele mai multe ori. Dacă întreb acum 10 din oamenii cărora le-am dat gratis, propria carte, odată, 8 vor spune că n-au citit-o, de vor fi sinceri.

Nu am citit “Dragă inima”. Nici nu o voi face până în luna octombrie. E o decizie proprie, luată tocmai pentru că nu sunt pregătită acum să răscolesc aducerile aminte. Când bunica ți s-a dus, nu poți oricum să intri-n amintiri. E nevoie de cercetare lăuntrică și pregătire să poți deschide ușa. E … într-un fel aparte a explica…

Citesc mereu frânturi din această carte. De la alții. Cum am făcut și cu ORBI, cartea Petronelei Rotar-Cotoban. Am citit-o când am fost pregătită să tai. Din mine. Și tocmai pentru că știu că nu e o carte despre nimic, scrisă pentru a te învăța să câștigi averi materiale, ai nevoie de timp. Sau numai eu am nevoi mai multe…

Dar deși nu am citit încă “Dragă inimă”, nu pot să tac în fața ignoranței noastre. E trist. E trist, ca popor, să cerem valoarea gratuit și nonvalorile să le plătim cu bani grei.

Iubesc România. Și cred că suntem un popor frumos. Și putem fi mai mult de atât. Avem însă nevoie de câte o radiografie a sufletului și a conștiinței noastre. Să ne vedem boala inimii. S-o vindecăm apoi.

Nu m-am gândit niciodată că o carte ca aceasta ar putea fi căutată PDF. Personal, nici cărțile de specialitate nu vreau să le iau gratuit, deși știu că unele din ele sunt la liber.

Ce-i drept, am și eu o fixatie, și nu pot citi cărți pe care nu le simt fizic, în mâini. Nu reușesc să rețin. O fi vreo tulburare, ceva,  nu știu. Dar nu pot. Însă și de-as putea, mi se pare că ne mintim pe noi când citim pentru examene din ce nu plătim. (De asta nici terapia gratuită nu ajută prea mult. Căci nu ne asumăm.) Gratis primim, gratis ne pierdem. Nimic obținut gratuit nu ne vindecă. N-are cum.

 

Popor român, e timpul pentru trezire!

 

Scriu cu indignare, sperând la o trezire a poporului român. O trezire care să ne coste.

Nu-l cunosc pe doctorul Rădulescu. Nu obțin nimic de la domnia sa, scriind aceste rânduri. Dar cunosc dureros de tare ignoranța și da, vreau să obțin vindecarea ăstui neam. Pentru că România merită mai mult decât ignoranța și gratuitatea noastră.

Oameni frumoși, nu sărăcim dacă plătim pentru vindecarea noastră, ori pentru hrana inimilor noastre, și nici nu îmbogățim sufletele care se lasă dezbrăcate de sine, prin cuvinte, să ne învețe despre amintire. Trăire și Dumnezeu.

Cumpărați cărțile, citiți-le, subliniati-le, recititi-le și memorati-le rețetele de vindecare a inimii!! Va conta mai mult decât 2 pachete de țigări, nus’ câte sticle de Cola ori câteva minute la păcanele!

Respectați-vă frații de tara, și dați drumul banilor din mâna. Să curgă, spre îmbogățirea inimii și a minții voastre! Nu spre hranirea unor dependențe ori a unor norme greșit aplicate.

Eu una, știu un lucru: cea mai buna investiție e în noi înșine. Și mai știu ceva, dur, dar real: că ne îmbolnăvim din cauza propriilor alegeri. Și apoi ne așteptăm, de multe ori, să fim tratați gratuit de medicii “care oricum sunt bogați”, după ce am refuzat să trăim sănătos, să iertam, ori să ne cerem iertare.

Boala inimii vine din ignoranță, din refuzul de a dărui, de a da drumul, de a arunca ce e putred, de a face operații pe suflet deschis.

Nu mă revolt, îmi strig nevoia de un neam sănătos, emoțional și spiritual. De a duce mai departe ce ne-au învățat cei ce nu mai sunt.

Om bun, întreabă-te ce-ar spune străbunii tăi, ce-au murit pentru libertatea ta, de te-ar vedea cum furi sau cum cauți vindecarea pe gratis și otrava pe bani grei!

Om frumos, de azi îți pare că lovesc în tine, uită-te în inima ta, și întreabă-te apoi cum te-ai simți să-ți vezi copilul scriind file după file, nopți la rând, și după ani, să ți se spună: “Cartea lui se găsește PDF, de ce să dau banii?”

De ce?

Citește “Dragă inimă”, și oi afla răspunsul!

Dă mai departe mesajul, printr-un SHARE, dacă susții cititul, integritatea și iubirea de cuvânt! Poți să urmărești în continuare ceea ce scriu, pe pagina Învață.Crede.Iubește.

Sursă foto: Google

Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!