Când am decis să pun prima cărmidă acestui blog, am spus că voi scrie despre Singurătate. Ca oamenii să înţeleagă că ea nu este nici de condamnat, nici de îndurat. Este de TRĂIT.

Cu ea, prin ea.

Azi e Ajun. De Crăciun. E despre o poveste pe care Dumnezeu a scris-o cu mâna Sa. Povestea mântuirii. A naşterii Celui ce avea să ridice păcatul lumii, să ne salveze, pe mine şi pe tine, de la dezastru. Azi e despre minunea naşterii dintr-o fecioară. E despre moartea mândriei din noi, cei care ne credem mai buni, mai frumoşi, mai speciali şi mai înţelepţi.

E despre dovada că Dumnezeu locuieşte în inimile smerite, sărace cu duhul şi împovărate de durere. E despre o iesle în care noi refuzăm să dormim, căci e frig, e murdar şi ieftin.

În noaptea asta se năştea un Domn. Pe care noi Îl biciuim des. Îl folosim să ne dea daruri, şi nu-L iubim pentru ce este El.

Pentru mine, azi e despre o singurătate sfântă. Una în care mă plec pe genunchi şi Îi mulţumesc că numai în ea îmi pot îngenunchea mândria. Îmi pot lăsa afară dorinţele egoiste şi dezamăgirea că n-a fost să fie…

Am scris AICI despre ce poţi face tu, suflet frumos, ce ai greşit, şi ai rămas singur într-o secundă. Scriu azi despre DRAGOSTE. Pentru tine şi pentru celălalt suflet, ce-a fost nevoit să plece de lângă tine. Scriu despre o IUBIRE care vindecă, chiar dacă inima vă e plină de întrebări, de frică, de dezamăgire, de răspunsuri pe care nu mai aveţi cui să le daţi…

Ce faci în AJUN?

  1. Colindă. Că e colind de veste bună, cântat de-adevăratelea, ori că e o hoinăreală de unul singur, sigur te va ajuta să vezi singurătatea altfel. Eu am fost să-mi cumpăr cărţi şi mă uitam în jur câţi oameni ca mine răsfoiau file cu miros de dragoste. M-am simţit înţeleasă fără să scot un sunet. M-am simţit binecuvântată, chiar dacă nimeni nu m-a ţinut de mână şi nu mi-a spus TE IUBESC!

2. Mergi la prieteni. Că sunt sau nu singuri, ca tine, fii sigur că nimic nu poate mângâia rănile sufletului tău mai bine decât un prieten dispus să te asculte şi să împărtăşească împreună cu tine taina unei naşteri sfinte. Atâta timp cât nu îţi vizitezi prietenii doar cu scopul de a fugi de singurătate, şi într-un mod egoist, ei sunt o binecuvântare la ceas de bucurie.

3.  Citeşte. Dacă decizi să rămâi acasă, fă-ţi un ceai şi dă-ţi voie să fii cel căruia i se împărtăşesc cele mai ascunse gânduri, căruia i se descoperă cele mai frumoase comori. Cărţile nu vor fi niciodată prea mult. Ele îţi mângâie inima şi te ajută să treci strada durerilor şi să te opreşti la colş de linişte. Nu citi însă romane de dragoste:), îţi vei adânci suferinţa. Şi crede-mă, frumuseţea singurătăţii se găseşte tocmai în liniştea ei! Poţi citi AICI 7 motive pentru care merită să investeşti bani în cărţi!

 

4Roagă-te. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Sigur asta! Că suntem noi nerăbdători să ni-l descopere acum, că ne doare prea tare aşteptarea şi am face orice să o scurtăm, că lovim în El cu întrebări şi cu furie pentru singurătatea în care ne ţine de atâţia ani, asta e altă poveste pe care sper să o spunem împreună, într-o zi, la un pahar de har. Dar El, Dumnezeu, ştie mai bine decât noi ce vrea să ne înveţe, dacă încă nu a adus în viaţa noastră sufletul pereche. Şi dacă tocmai ai rămas singur, să ştii că tot Dumnezeu ştie de ce a permis despărţirea tocmai acum, de Crăciun. Poate nu suntem încă suficient de conştienţi de cât egoism e-n noi. Şi-atunci ne ia totul, ca să ne dea însutit, la vremea stabilită de El.

5. Mulţumeşte. Ştiu, e greu! Pare nedrept să te pleci pe genunchi şi să-I mulţumeşti lui Dumnezeu pentru singurătate! Dar ştii ce cred eu cu tărie? Că El ne e de ajuns. Că singurătatea e singura în care Îl putem găsi pe El. Că numai aşa, cu noi de mână, îi putem face Lui loc în inima noastră. Numai cu ochii înlăcrimaţi putem vedea adevărata faţă a dragostei.

Mulţumeşte pentru timpul pe care-l ai acum în plus, pentru tot ce ai trăit alături de cel care azi e numai amintire, pentru iubirea pe care ai învăţat-o, pentru bucuria pe care ai trăit-o în doi, pentru fotografiile care stau mărturie a trecerii prin viaţa ta, pentru rugăciunile pe care le-aţi strigat amândoi.

Mulţumeşte pentru că El a răspuns cu NU, întrebării voastre de: “Mergem mai departe împreună?”

Mulţumeşte şi roagă-te pentru bucuria oamenilor, pentru cunoaşterea adevărului, pentru răbdare, pentru NU, pentru viaţă, pentru ani în plus pe care îi primeşti, pentru sănătate, pentru mântuire, pentru tot ce vei primi de azi înainte!

În ajun de Crăciun, te îmbrăţişez, suflet curat şi îndurerat, şi îţi spun, cu cea mai mare siguranţă, că NU EŞTI SINGUR PE LUME! 

Dacă articolele mele îți sunt de ajutor, te încurajez să ajuți cu un SHARE pentru ca ele să ajungă la cât mai multe persoane, să dai un like paginii Învață.Crede.Iubește , să te abonezi la canalul meu de Youtube,AICI și să te înscrii în grupul NU EȘTI SINGUR PE LUME, aici !

 

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!