Tocmai citisem un articol în care cineva punea întrebarea asta:

“Ce-ai făcut cu atâta viață?”, când o doamnă m-a contactat pe Facebook să mă întrebe despre o asociație umanitară.

Aflu apoi că avea nevoie pentru cumnata sa, diagnosticata cu cancer…

Mă întrebam de ce a ajuns doamna asta tocmai la mine? Toată viața mea am fost speriată de cancer. Am avut o operație  pentru un ganglion cauzat de loviturile primite de la bărbatul despre care am povestit AICI și am trăit cele mai negre clipe în așteptarea rezultatelor biopsiei.

Probabil că Dumnezeu are ceva să-mi transmită prin povestea acestei doamne.

Întrebarea Lui:

“Ce-ai făcut cu atâta viață?” îmi strigă în inimă și-n minte și îmi face să-mi tremure sufletul.
Doamne, eu n-am făcut nimic cu viaţa mea! Nimic care să Te onoreze pe Tine, să ajut, să iubesc necondiționat.  Să fac totul pentru Tine, cum ai făcut Tu pentru mine!

Mâine nu există nici teoretic. Decât  iluzoriu. Eu n-am nimic mai mult decât ce îngădui Tu să am, și mă amĂgesc de 32 de ani că am ce mi-am ales eu să fac ca să am.

Sunt mândră des, Doamne, și mândria asta Te doare pe Tine. Tu știi că ea e sursa tuturor relelor de pe pământ!
Sunt mândră de mine, când ar trebui să fiu smerită și să recunosc că dacă am ceva în lumea asta, este numai pentru că Tu ai avut milă de mine!

Uit des, Doamne, că nu merit cu nimic mai mult decât cel mai nefericit om de pe pământ, și atunci Tu îmi amintești:

Știi, Monica? Oamenii nefericiți nu sunt cei care au lipsuri fizice ori materiale, ci aceia cărora Eu le-am dat niște talanţi și ei nimic n-au făcut cu ei. Din egoism și din frica de-a nu-şi pierde viața, reputația ori  locul I în sufletul cuiva drag.

Oamenii nefericiți sunt aceia care au făcut pulbere din binecuvântările mele și aleargă după faimă, deși n-au nevoie de ea!

Și cuvintele astea se îmbracă în intrebarea care-mi taie respirația din nou și din nou:

-Ce-ai făcut cu atâta viață?

În așteptarea răspunsului meu, Dumnezeu Se descoperă altor oameni. Și unii dintre ei sunt 2 tineri, Emilian Jicmon şi Andrada Muicu , care au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru doamna Muicu Melania, diagnosticata cu cancer.

Campania #NuEstiSingurPeLume a început când am decis să-mi spun povestea abuzului. Se vrea a fi o campanie despre abuz.

Dar NU EȘTI SINGUR PE LUME nu este doar despre loviturile bărbaţilor care lovesc fără milă. Este despre nesingurătatea din noi. Despre a ne da mâna și a arăta că iubim oamenii. Că suntem toți egali în fața unui Dumnezeu în care credem ori nu.

Vă rog fierbinte, pe fiecare dintre cei ce citiți aceste rânduri, să donați cât puteți pentru doamna Melania Daniela Muicu, AICI! 

Sau în contul: RO42BRDE200SV09865712000

Donați, în timpul în care eu îmi găsesc cuvintele să-I răspund Dumnezeului care nu încetează să mă întrebe:

Ce-ai făcut cu atâta viață?

Tu, suflet care citești, ce faci cu tot ce ai? Și dacă n-ai bani, ci doar o viață, ce alegi să faci cu ea?

Îți mulțumesc pentru că te-ai oprit să citești, îți mulțumesc pentru că alegi zi de zi să mai faci un pas, chiar dacă ți-e greu, și îți mulțumesc pentru că trăiești!

Atâta timp cât ție ți s-a dat dreptul să alegi ce faci cu viața ta, te rog din suflet, fă o alegere înțeleaptă! Alege să îți pese de cel de lângă tine!

Mulțumesc.

Iar Ție, Doamne, nu am încă UN răspuns să-ți dau…

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!