Am auzit cândva un bărbat, susţinând foarte convins: „E bine că înainte de căsătorie am gustat puţin din plăcerea fizică împreună cu iubita mea, pentru că astfel, Dumnezeu ne-a descoperit că ne potrivim inclusiv din punct de vedere sexual. Atâta timp cât nu s-a ajuns la actul sexual propriu-zis, nu este nimic greşit în ce am făcut, ci o binecuvântare! Ni s-a confirmat că într-adevăr Dumnezeu ne-a creat unul pentru altul!”

Dacă şi tu consideri că are dreptate, îmi voi permite să îţi spun cu toată certitudinea, că te înşeli. Dumnezeul de care el vorbea, a spus aşa: „Dezmierdările sunt înşelătoare, şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată!” (Proverbe 31:30)

Şi tot El ne asigură că „Oricine va face să păcătuiască pe oricare din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai de folos să li se atârne de gât o piatră de moară şi să fie înecat în adâncul mării!”

Aşa că, dacă tu, ca bărbat, ai încercat, voit sau nu, să inoculezi această idee greşită în mintea femeii cu care ai o relaţie, ai nevoie să îţi ceri iertare de la Cel care v-a creat pe amândoi, şi apoi de la acea femeie.

În lumea noastră, cei care aşteaptă începerea vieţii sexuale până la legământul în faţa lui Dumnezeu, sunt consideraţi prostuţi, de modă veche, ridicoli, şi câte alte apelative n-am auzit că le adresează ceilalţi!

Aşa că am ajuns să deformăm realitatea lui Dumnezeu, cam după cum ne convine nouă. Să avem nişte argumente pentru păcatele noastre, ajungem să spunem că Biblia nu vorbeşte niciunde despre a nu beneficia de puţină bucurie înainte de nuntă. E doar puţină, nu e totul!

Eu cred cu tărie că Dumnezeu a instiuit căsătoria pentru sfinţirea noastră, nu pentru fericirea noastră. El Însuşi a spus că în lume vom avea necazuri, deci ne-a prevenit că nu vom duce o viaţă uşoară, doar pentru că recunoştem că El este Dumnezeu. Nu, din contră, ne-a spus clar că ne va fi greu, că vom suporta umilinţe din partea oamenilor, că vom fi chinuiţi pentru numele Lui. Chinul tău, în situaţia asta, e posibil să fie tocmai aşteptarea oricăror comportamente sexuale până după nuntă!

E greu să fii creştin. Mult mai greu decât ne imaginăm noi! Pentru că asta înseamnă nu doar să-i spunem „Doamne, Doamne!”, ci să Îl şi ascultăm şi să păzim poruncile Sale.

Ce înseamnă „Căsătoria e pentru sfinţirea noastră?”

Înseamnă că prin ea vom învăţa sacrificiul de sine, răbdarea, dragostea adevărată, cea jertitoare, iertarea, comunicarea eficientă, smerenia, renunţarea la sine, tăcerea, desăvârşirea caracterului.

Căsătoria nu are nevoie de probe sexuale înainte. Are nevoie de probe ale caracterului celuialalt.

Şi ştii de ce? Pentru că în final, numai el, caracterul, este cel ce va rămâne, după ce fluturaşii din stomac s-au dus şi ajungi faţă în faţă cu realitatea: treburi casnice, boli, copii, etc.

Înainte să decizi să te căsătoreşti cu o persoană, întreabă-te: „Dacă ar fi ca această persoană să se îmbolnăvească mâine, şi nu aş mai putea niciodată să am relaţii sexuale cu ea, aş mai lua-o în căsătorie?”

Pentru mine, această întrebare a fost proba de foc a deciziei de a spune DA.

Îndrăgostirea presupune să idealizezi omul iubit, şi să îi vezi calităţi acolo unde alţii văd defecte. Înseamnă să visezi cu ochii deschişi la cliepele frumoase din relaţie, la dragoste, la pasiune, la plimbări prin ploaie, la TE IUBESC-uri strigate de pe zgârie-nori.

Dar realitatea presupune maturitate. Spirituală, în primul rând: să fii conştient şi să admiţi că Dumnezeu nu a lăsat căsătoria ca tu să ai libertarea să faci sex de 5 ori pe zi şi să îşi duci în rest viaţa cum vrei!

Nu vă înşelaţi, aşadar, singuri, când decideţi să spuneţi DA sau să întrebaţi „Vrei să te căsătoreşti cu mine?” pe baza atracţiei sexuale! În curând voi scrie despre ce să cauţi la un partener, în vederea căsătoriei, dar până atunci, roagă-L pe Dumnezeu să îţi descopere adevărul din spatele acestor rânduri pe care eu le-am scris!

Şi dacă eşti pe punctul de a te căsători cu persoana despre care ştii mai mult cât efect are asupra trupului tău, decât asupra duhului tău, te rog să aştepţi!

Căsătoria nu este despre sex, ci despre sfinţire!

Sexul este cireaşa de pe tort, nu tortul în sine! Iar compatibilitatea sexuală dintre voi doi nu o afli în funcţie de nivelul excitaţiei pe care o simţi în preajma partenerului tău, ci în funcţie de cât de matur spiritual este. Pentru că maturitatea asta înseamnă: smerenie, abililitatea de a rezolva conflictele, răbdarea, gestionarea propriilor emoţii şi comportamente, disciplină.

Dacă articolele mele îți sunt de ajutor, te încurajez să ajuți cu un SHARE pentru ca ele să ajungă la cât mai multe persoane, să dai un like paginii Învață.Crede.Iubește , să te abonezi la canalul meu de Youtube,AICI și să te înscrii în grupul NU EȘTI SINGUR PE LUME, aici!

 

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!