Astăzi este despre nedreptate şi un Dumnezeu care tace. Din nou. Este despre femeia pe care o citesc demult, şi din a cărei viaţă am învăţat şi eu, pe vremea când iubeam greşit… până la epuizare şi până la moarte…

Este despre Miriam adică, despre femeia care scrie cu demnitatea în vârful creionului:

“Sunt Miriam Eugenia Soare și am cancer. Am 53 de ani și în urmă cu un an și opt luni m-am îmbolnăvit de cancer mamar și mi-au fost scoși ambii sâni, pentru că sunt posesoarea unei celule maligne rare, considerată ca fiind cea mai agresivă. Acum, cancerul s-a întins la plămâni. Singura mea șansă de salvare este un tratament imunostimulator în Cuba, dar costurile (22-23.000 Euro) depășesc cu mult posibilitățile mele și ale familiei. Am nevoie de ajutorul și generozitatea voastră, am nevoie de voi toți în încercarea mea încăpățânată de a mă salva, de a supraviețuii, pentru că am înțeles că viața este unicul și cel mai de preț dar pe care-l primim vreodată!”

Fameia care, după ce îşi dă seama că ignorarea adevărului şi apelarea la vraci nu este soluţia pentru a trăi, face din realitate scrisoare către fiinţa care i-a dat viaţă, dar care nu i-o poate prelungi:

Da, mamă, mi-era teamă că te necăjesc și că te dezamăgesc cu corigența mea la chimie. Bine că nu mai ești aici, pentru că te-aș fi dărâmat cu repetenția mea… la viață.

Vă scriu vouă, oameni cu aripi, rugându-vă fierbinte să îmi daţi mâna voastră! Să ne prindem într-o horă a firescului, a dragostei din Dumnezeu, şi să o luăm pe Miriam în mijlocul nostru, pentru a ne citi viaţa ei. Să stăm aşa, în juru-i, şi să ascultăm o poveste-povaţă, din care toţi să învăţăm să fim. Nu să avem, nu să strângem, ci să FIM. Atât.

Dragii mei, haideţi să învăţăm dărnicia adevărată, oferind o şansă la bătăi de inimă, la sânge curat şi la trup vindecat. Că de curăţat sufletu-i nu e nevoie, o face cancerul mai bine. Cu fiecare celulă bolnavă, Miriam îşi mai spală sufletul o dată, şi-nc-o dată…

De când am citit diagnosticul ei, L-am întrebat de câteva ori pe Dumnezeu ce are să-i spună prin nedreptatea asta, şi mie ce povaţă-mi dă, spre devenire. Încă nu mi-a răspuns, dar El lucrează prin oameni! Prin noi adică, cei ce avem uneori nevoie să pierdem fiinţe dragi pentru a învăţa adevărata dragoste…

Haideţi să ne înscriem cu toţii la şcoala Iubirii adevărate, cea de aproapele care are nevoie de tine. Şi numai de tine. Nu de promisiuni, nu de judecată sau ignoranţă, ci de cel ce eşti binecuvântat cu viaţă!

Dăruieşte pentru o viaţă care a avut curajul să ni se destăinuie, să ne facă să râdem şi să plângem citindu-i-o, şi să ne dea o lecţie, din care să învăţăm să CREDEM şi să IUBIM!

Conturile în care puteţi dona pentru Miriam sunt acestea:

Cont la BCR/ RO09RNCB0318011512480001 în Ron pe numele Soare Gheorghe Călin

Cont la BCR/ RO56RNCB0788082403530001 în Euro pe numele surorii mele Simu Carmen.

ESTE NEVOIE DE APROXIMATIV 23.000 DE EURO.

 

 

Comments

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!