12 lucruri la care să fii atentă când un bărbat te curtează

„Nu e uşor să fii femeie!”, îmi spunea o amică, în urmă cu ceva vreme, dezamăgită de faptul că pentru a-ţi alege partenerul de viaţă, ai nevoie de mult timp şi răbdare. „De ce nu sunt şi bărbaţii ăştia maturi? De ce trebuie să fie aşa dificil să te căsătoreşti, în ziua de azi?” 🙂

Trecând peste partea că uneori, noi, femeile, ne considerăm superioare bărbaţilor, argumentând absolut irelevant faptul că „ei se maturizează mai târziu, deci niciodată!” (subiect pe care îl voi aborda într-un articol viitor), iată câteva sugestii pentru perioada de curtare. Aspecte la care să fii atentă:

  1. Cum te priveşte: Să ştii că privirea spune mai multe decât spun o mie de cuvinte, exact ca şi imaginea. Dacă întâlnirea voastră a stat doar sub semnul unei dorinţe fizice, atunci gândeşte-te de fix o mie de ori înainte să spui DA. 🙂

Nu spun că nu ar trebui să simţi că eşti atrăgătoare pentru el, sau că el ar trebui să stea numai cu Biblia în mână şi să-ţi citească din Proverbe 31 :), însă dacă se uită insistent doar la anumite părţi ale corpului tău, fără să fie interesat de CEEA CE SPUI, de ceea ce GÂNDEŞTI şi de ceea ce SIMŢI, atunci s-ar putea să fii aproape de gura lupului. 🙂 Fii înţeleaptă şi nu-ţi pierde raţiunea! Cere înţelepciunea de la Dumnezeu, fiind convinsă că „orice veţi cere în Numele Lui, veţi primi!”

2. Cum îţi vorbeşte: “Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot* ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” (Filipeni 4:8)

Dacă foloseşte cuvinte murdare, (chiar dacă nu îţi sunt adresate direct ţie) despre lucruri sau alţi oameni, depărtează-te!

Să ştii că într-o zi şi tu vei deveni „dintre ceilalţi”, pentru că într-o zi vei deveni destul de comună pentru el, încât să îşi permiţi să te tratetze ca pe ceilalţi. Şi, o dată trecuţi hormonii îndrăgostirii,  văzându-se “cu mâţa în sac”, căsătorit, să uite să-şi mai păzeească limba, pentru a nu te răni.

3. Unde te invită: un bărbat serios va dori să-ţi împărtăşească poveşti din viaţă. Pasiunile sale, dorinţele şi visele sale. Dacă vrea doar să ieşiţi în club, “să beţi ceva”, gândeşte-te de o mie de ori la ce vei răspunde.

Nu că ar fi greşit să bei sau să mergi într-un loc anume, dar un bărbat care frecventează astfel de locuri FĂRĂ un scop sănătos (evanghelizare, participarea la anumite concerte cu mesaj moral, etc) nu prea îţi poate dovedi că Dumnezeu este în centrul vieţii lui. Atenţie la jugul acela nepotrivit!

Aşteaptă! Roagă-te şi iubeşte doar bărbatul dependent de Dumnezeu!

4. Ce prieteni are: Suflete preacurvare!Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.” (Iacov 4:4)

Spune-i ALTFEL „Te iubesc!”. Fă-i un cadou de neuitat: o fărâmă din sufletul tău transpusă în cuvinte. Comandă AICI povestea voastră de dragoste personalizată!

Nu înseamnă că a avea prieteni necreştini este o greşală, ci spun că partenerul tău de viaţă trebuie să fie pe deplin dedicat lui Dumnezeu. Ori dacă iese numai cu prieteni necreştini, şi nu are părtăşie cu cei din biserică, atunci riscă să cadă din barcă.

5. Relaţia lui cu Dumnezeu: Tot ceea ce face un om arată de fapt relaţia pe care o are cu Dumnezeu. Caută să vezi cum se comportă cu oamenii, cu tine, cum se raportează la lume (ce crede că este important să faci cu viaţa ta, în lume), dacă dedică timp rugăciunii şi studiului Scripturii (atenţie, nu vorbesc aici despre a vorbi numai despre Dumnezeu în relaţia voastră, sau a vorbi în versete :), ci vorbesc despre a avea o disciplină spirituală).

Dacă îţi spune: „Citesc din când în când Biblia, mă rog câte o dată la masă, nu am timp de Biblie, nu vom sta mereu să facem studii biblice”, etc, pune-ţi UN MARE semn de întrebare şi roagă-te pentru călăuzire. Bărbatul care nu-şi ghidează viaţa după principiile Scripturii, nu va şti să te respecte aşa cum cere Dumnezeu, pentru că nu a fost interesat să înveţe cum se trăieşte viaţa de creştin.

6. Care sunt hobby-urile lui şi cât timp stă pe telefon sau laptop şi la ce se uită: nu neglija sub nici o formă acest aspect! Nu crede că „nu ne vom certa noi de la asta!”, pentru că nu este aşa!

Gândeşte-te că în căsnicie nu vei fi doar tu sau doar el, ci veţi fi 2! Dacă el petrece 5 ore pe zi la laptop, aşteaptă-te ca şi în căsătorie să facă la fel! Întreabă-te unde va fi el când tu vei avea nevoie de un umăr pe care să te odihneşti? LA LAPTOP!

Unde va fi el când vei vrea să dormiţi împreună? LA LAPTOP! Dacă joacă jocuri sau se uită la pornografie… sau citeşte reviste de can can în timpul în care ar trebui să înveţe, să se odihnească sau să muncească, gândeşte-te de o mie de ori înainte de a spune DA!

Hobby-urile lui vor fi cele care îi vor ocupa parte din timpul petrecut cu tine şi cu Dumnezeu. Şi dacă ele îl depărtează de moralitate … dă-ţi seama ce vei avea de suportat! Dacă îţi sumi, go on, dar eu sunt datoare să te previn! 🙂 Nu pentru că sunt sfântă, ci pentru că am trecut pe acolo!

7. Cum vorbeşte de oameni în general: Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi, dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător.” (Iacov 4:11)

La un moment dat, repet, şi tu vei fi „ceilalţi”. Modul cum vorbeşte despre ei acum, e foarte posibil să devină şi modul în care va vorbi despre tine, în situaţii de certuri şi dispute între voi!

Dacă ai găsit util articolul meu, împărtăşeşte-l şi altora!

[ulp id=’C8fFaJbxUq9DpQpZ’]

Leave a Comment

0
error: Acest continut este protejat !!